Wiki over miss Elises elendige liv

Wiki over miss Elises elendige liv

Elise er fan af bandet Pale Blue Horizon, administrator, søster, elev, datter og til tider ustabil.

Alle disse roller kan til tider være svære at gonglere med, og da hun pludselig også skal være nogens ven, bliver hendes liv først interessant og anderledes. Især med tankerne, der til tider ligger som en sky over hendes hoved og spørger om hun er god nok.Hun tager kampen op med tvivlen, og aftaler en dag at mødes med nogle fans, til samme band som hun er vild med.

Elise lider af noget psykisk. Man får aldrig helt præsenteret hvad det er, kun at hun ofte er i klemme i sit eget liv pga. af det, og at hun har været indlagt. Bogen starter med at hun flytter hjem igen, og skal starte hendes liv op så normalt som muligt, og prøve at komme på fode igen. Til at starte med, er alt begyndelse svær, men igennem en fanside hun administrerer, og hendes virtuelle parallelverden, bliver tingene en smule nemmere, og disse to verdener smelter så meget sammen at de virtuelle venner begynder at ses i den virkelige verden. De får opbygget venskaber som de hurtigt finder ud af er specielle, da alle har deres at tumle med i deres liv, og på denne baggrund bliver de kun endnu mere tæt knyttede.

Igennem bogen, bliver man introduceret for mange facetter af hovedpersonens liv, som er lette at relatere til i læserens eget, hvilket er udgangspunktet ved gode YA-fortællinger. Jeg tænker også at det er derfor at Elises psykiske lidelse ikke står direkte beskrevet, da det jo i princippet ikke er relevant for fortællingen, og at flere kan relatere til det når det ikke er noget specifikt.

Elise, version 2.0: Den nye mere udadvendte og cool udgave af dig selv, som du inderligt håber på at kunne lancere for verden inden for den nærmeste fremtid.”

Kapitlerne er sjove og stillet op som en ordbog og har en hyggelig humor. Man sidder hele tiden og smiler af de Små beskrivelser og kan sagtens genkende sig selv i de fleste.

Pinlig episode: Socialt optrin, som sørger for, at alle involverede rammes af en stærk trang til at krumme tæer, og som en sideeffekter hjælper det også med at holde liv i din dårlige selvtillid.”

Elise oplever, samtidig med hendes psykiske sygdom også alle de normale ting en teenager tumler med og oplever så som:

Forelskelse: Ifortællingen, og nok også i det virkelige teenageliv skifter det hvem man er forelsket i, og hvad man prøver for at blive set og andre gange ikke set. Hvordan man skal få modpartens opmærksomhed eller om man bare skal glemme det helt.

Venskab: Om de venner man ikke havde men så pludselig alligevel havde. Det at knytte sig til andre mennesker og ende med at stole fuldt ud på dem.

Fansyndrom: Om det at ligge i kø til en koncert, fordi man bare må stå oppe foran, skrive hele aftenen inde på en fanside og endda måske også administrere den. Om at følge med i fremmede menneskers liv, og tro man kender dem, selvom man aldrig har mødt dem eller skrevet med dem.

Forældre: Om når de er irriterende, forældreagtige, bestemmende, støttende, og i dette tilfælde hvor der kun er en umiddelbar til stede.

Søskende: Om det at blive støttet, hjulpet, tage hensyn, irriteret men i sidste ende bo sammen på godt og ondt.

En bog der anbefales til alle der trænger til et lille smil på deres læber, som tror de har et liv der ikke er normalt, og som pludselig begynder at se sig om efter alt det gode. Om forskellighed, og det at mødes i noget der ender i evigt venskab.

 

Originaltitel: Wiki over miss Elises elendige liv

Forlag: Høst og Søn

Antal sider: 204

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar