Den usynlige bog

Den usynlige bog

“Og der. Lige dér gik strømmen, og vi stod alle i et altomsluttende mørke.”

Den usynlige bog er skrevet af Claus Lund Rosenkilde og omhandler mystikken omkring gammel overtro. Det er krimi med strejf af sandheder og gisninger.

Da historien begynder bliver man fra start introduceret for de to hovedpersoner og deres relation. Saxo Haussmann og Mercedes. De er sammen på vej til et prangende men meget intimt åbningsarrangementet i Det Kongelige Bibliotek hvor der er arrangeret middag i forbindelse med en ny udstilling, som Saxo er ansvarlig for. Et par håndfulde betydningsfulde mennesker er inviterede til åbningen på den nye udstilling, heriblandt kulturministeren, kontaktpersonen i auktionshuset Bruun-Rasmussen og Saxos veninde, Anna. Arrangementet er planlagt til at indeholde en introduktion af den nye udstilling med en tale, og efterfølgende middag i et tilstødende lokale, men der opstår komplikationer allerede fra starten da strømmen går, og forsamlingen bliver fanget i kælderen hvor udstillingen er sat op. De bliver dog enige om at gennemføre udstilling og middag så godt de kan. Inden middagen sker der dog en række uforudsete begivenheder, og ingen ved hvad de skal tro eller ikke tro, og et mord i udstillingen vender op og ned på hele aftenen, og alle bliver hurtigt klar over, at der er en morder ibland dem.

”Hendes øjne stirrede tomt og dødt på os. Der var røde mærker på hendes hals.”

I starten af bogen findes et kort over kælderen i den sorte diamant, et persongalleri med små beskrivelser af hvem de forskellige personer er og hvordan de er forbundet samt et forord. Det starter bogen fint, og gør at man bliver nysgerrig. Selvom personerne var til at finde ud af, og man sjældent blev i tvivl om, hvem der var hvem, brugte jeg dog lige siderne en gang imellem. Forordet er, ligesom bogen, en række udtalelser, som man er i tvivl om er sande, og det gør bogen meget interessant. Den holder sig hele tiden på vippen af ting der kan ske og ting der er overnaturlige, men det er blandet i en sådan symfoni at det er svært at skelne og at man godt kan blive i tvivl, og imens man læser bogen, tror man på det hele.

“Jeg havde kendskab til historien fra medierne, og jeg tænkte, at det måske var hans måde at få en form for afslutning.”

Bogen har små kapitler, og foregår over kun en enkelt aften, men det fungerer hvis man har lyst til at læse en meget let læselig og interessant konspiratorisk krimi.

Der er lavet en 2’er, med titlen Guds øje som jeg tænker at tage hul på i løbet af sommeren.

Original titel: Den usynlige bog – Fra Saxo Hussmanns sagsarkiv. Første sag

Forlag: Palatium Books

Antal sider: 178

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar