Byt til nyt – Liste over Bogbytteskabe i Danmark

Byt til nyt – Liste over Bogbytteskabe i Danmark

Bogbytteskab, bogbørs, bogsøjle – Kært barn har mange navne. Hele idéen bag dem er, at man sætter og tager bøger i skabene efter lyst og behov. Da vi selv forgæves ledte efter en udførlig list over skabe i Danmark, har vi nu sat os for at udfærdige en sådan. Bær over med os – det er “work in progress”, og da vi ikke har besøgt dem alle, er vi heller ikke helt sikre på deres præcise placeringer. Vores liste er bl.a. lavet med hjælp fra vores søde følgere på instagram, som har givet os alle de fede tips. Hvis du kender til et skab, som ikke figurerer på listen, eller hvis du oplever, at et af skabene er blevet fjernet igen, så hører vi meget gerne fra dig i kommentarerne, på vores instagram ml.linjerne eller på vores mail kontakt@mellem-linjerne.dk.
Rigtig god fornøjelse!

Pas godt på dem, når I besøger dem, ellers forsvinder de igen.

Hvis du hellere vil have en liste:
Bogbytteskabene er her opdelt geografisk efter landsdel og derefter alfabetisk efter bynavn – OBS! Dog er listen ikke lige så opdateret som kortet.

Sjælland

Jylland

Fyn og øerne

https://littlefreelibrary.org/ourmap/ – Kig også gerne på dette kort over placeringer. Husk at læse brugsanvisningen til kortet.

Sara

25Kommentarer

 1. […] lokale Bogbytteskab, og snup eventuelt en ny bog med hjem – man kan sjældent lade være 😉 Bloggen Mellem-Linjerne har lavet en udførlig liste over bogbytteskabe i Danmark. Måske har du et tættere på end du tror, eller du kan oprette dit eget og skabe adgang til […]

 2. […] begynde med en inspirationstur til andres bogskabe. På hjemmesiden Mellem linjerne finder du en liste og et kort over danske […]

 3. […] – der er flere i Danmark, her er en liste fra 2020. Også et genialt koncept hvor man kan sætte en bog og tage en anden. Smart, med alle os, der […]

  1. Jeg har været på tur i mit “nabolag” – og kan bidrage med lidt viden fra Østvendsyssel:

   I “Min Købmand” Voerså har de indrettet en helt fantastisk bogcafe, der er i tørvejr året rundt. Der er endda stillet en automat til fri afbenyttelse, med varme drikke til at nyde læsningen med. Adressen er : Østkystvejen 312, Voerså, 9300 Sæby.

   I Asaa er der i sommermånederne opsat et bogskab ved Kulturhuset, Sæbyvej 1, 9340 Asaa. Skabet står så det vender ud mod vejen. (Jeg kan fremsende billede).

   I Hou har de et Free Little Library bogskab om sommeren: Mikkelmark 22, Hou, 9370 Hals.

   I Ulsted står der et bogskab på Vestergade 9, Ulsted, 9370 Hals. https://ligeher.nu/broenderslev/nyheder/livet-her/bogbytte-i-vestergade/453e1366-0bfb-469a-acaa-5fbd75d64c48

   1. Fantastisk. Tak

 4. Denne nyhed fortæller om en mands bogskab og at Odsherred bibliotek har oprettet 8 bogskabe – dem kan jeg ikke alle se på kortet.
  http://benjaminlamberth.dk/saadan-laver-du-et-bogskab-der-faar-hundredvis-af-besoegende
  Jeg fandt dette opslag om stederne: I Rørvig er der bogskabe ved SuperBrugsen, Havnen og legepladsen ved Nørrevangvej og Rørvig strand camping. I Ordrup: Den Blå Ged. I Givinge ved Dagli’ Brugsen og i Skippinge ved landsbyhuset. I Højby ved Brugsen. To bogskabe findes i Asnæs – TV indslaget viser bogkassen på Vestervangen.

  Min egen roman “Gådemagerens Gade” handler netop om nogen der finder en tilfældig bog i et antikvariat, der viser sig at være et skattekort. Så den vil jeg sætte et eksemplar af i et bogskab en dag.

  1. Tusind tak Jes.

 5. Der er en meget fin bog-bytte-børs i Rødvig ved havnen

  1. Tak, Vibeke.
   Har du en mere præcis beskrivelse af placeringen eller skabets udseende, så det er nemmere for andre at finde? 😊
   Mvh.

  2. Hej Vibeke
   Da jeg er flittig bruger af Bogbørsen i Rødvig Havn, på Stevns vil jeg blot høre, om du ved noget om dens eksistens efter den voldsomme
   storm, som totalt ødelagde den smukke havn?
   På forhånd tak!
   mvh
   Kirsten Olsen

   1. Kære Kirsten
    Det ved jeg desværre ikke noget om, men det ville da være ærgerligt, hvis det var væk.
    Vh. Mette

 6. Det er desværre aldrig lykkedes mig at finde bogskabet ved Dronningedam i Hørsholm.
  Mvh
  Marlene

  1. Det er et lille skab oppe ved busstoppestedet ved krydset – tæt på grønthandleren og Sawasdee.
   VH. Mette

 7. Gælder kortet også offentlig tilgængelige bogbyttereoler? For der er en bogbyttereol i Stien Kultur- & Aktivitetscenter (Paltholmterrasserne 1, 3520 Farum), der ikke er på kortet (endnu).

  1. Ja, tusind tak. Det bliver tilføjet nu.

 8. Jeg har spottet to bogbytteskabe:

  1. Ved stedet Lillero ved Høve strand (4 km uden for Asnæs)

  2. I Vig, ved samlingsstedet Familiebyen.

  1. Tusind tak Kristina.

 9. Hej
  Jeg har billeder af bogbytteskabe på Østfyn, hvor skal jeg sende dem hen?
  Mvh
  Jens-Peder

  1. Hej Jens. Kan du sende dem til kontakt@mellemlinjerne.dk?

   1. Hej Rikke, Jeg får fejlmelding:
    Mailadressen blev ikke fundet
    Din meddelelse blev ikke leveret til kontakt@mellemlinjerne.dk, fordi mailadressen ikke blev fundet eller ikke kan modtage mails.
    Mvh
    Jens-Peder

 10. Hej, opdaterer du stadigvæk kirtet? Jeg har opstillet en skab derhjemme, men din emailadressen virker ikke.

  1. Hej Kathrin
   Prøv at skrive til mllinjerne@gmail.com, så burde jeg få din besked.
   Vh. Mette

 11. Der er et nyt bogskab på hovedgaden i 4270 Høng, Hovedgaden ved madoasen

 12. Bogskab på hovedgaden i Sæby vestsjælland

 13. Bogskab hovedgaden 4270 Høng

Svar