4 bøger…

4 bøger…

Fire bøger jeg aldrig glemmer:

Rikke K:

“Et lille liv”
…sidder så dybt i mig og vil gøre det for altid. Historien om de fire venner i New York og fortællingen om Jude, som side for side bliver mere og mere kompliceret og tragisk.
Jeg er på ingen måde bange for at kalde bogen for et mesterværk. Det her er litteratur når det er bedst og værst. Bedst fordi det er fabelagtigt skrevet og persongalleriet er imponerende – værst fordi den gør ondt. Helt inde i hjertet.

 

“Pigen der legede med ilden”
…er en bog jeg aldrig glemmer. Jeg læste den samtidig med alle andre (følte jeg) og det i sig selv, var en skøn fornemmelse. Jeg husker tydelig en togtur, hvor jeg sidder og læser i netop denne bog. Da kontrolløren kommer gående gennem kupéen, stopper hun ved mig og fortæller mig, at hun også sidder og læser “Pigen der legede med ilden”. Vi snakker hurtigt om, hvor grebet man blev af bogen og da hun går videre, ser jeg at to andre kvinder, sidder og læser samme bog. Jeg sad med dén der følelse af, at vi havde noget sammen og at vi burde sætte os i den nærmeste sofa, med en kop kaffe, og snakke om Lisbeth Zalander og Mikael Blomkvist.

 

“De samlede eventyr om Peter Kanin og hans venner”
… er lig med min barndom. Det er nok den første historie, jeg kan huske, at jeg har fået læst højt. Jeg husker tydeligt, hvordan illustrationerne kom til live i mine tanker og jeg kan stadig mærke, hvordan jeg havde det med de forskellige karakterer. Hvordan Peter Kanin var den modige ven og hvordan katten virkelig var farlig. Min mormor læste altid denne bog højt og det øjeblik jeg ser bogen, kan jeg høre hende læse højt.
Filmen “Beatrix Potter” kan jeg varmt anbefale, hvis din barndom var fyldt med Peter Kanin og vennerne. Filmen bringer alle minder tilbage.

 

“Mit liv som Geisha”
…er en bog, der virkelig gjorde et indtryk på mig. Jeg læste den da jeg var 15-16 år gammel. Jeg læste mange bøger dengang, men de fleste af dem blev hurtigt glemt igen. Det var dog en helt anden situation, da jeg læste denne bog. Min søster havde fået den i julegave og jeg gik igang med den, da hun ikke gad. Jeg husker tydeligt, hvor fanget jeg blev af bogen. Jeg læste den på et par dage og da den var slut, startede jeg forfra igen. Jeg elskede historien med alle dens detaljer, stemninger, komik og tragedie.
Jeg har endnu ikke set filmen – jeg tør simpelthen ikke. Jeg er bange for at “mit” perfekte univers fra bogen, ikke er det samme i filmen og at det derfor bliver ødelagt for mig.

Rikke K

Relaterede indlæg

Promise boys

Promise boys

Et godt nyt år

Et godt nyt år

Svar