Lydbøger

Lydbøger

Det har altid været lidt skiftende for mig, det her med lydbøger. I perioder hører jeg rigtig mange lydbøger, i andre perioder rør jeg dem ikke. Her mens vi har brugt så meget tid derhjemme pga. Corona, tror jeg der er mange der har haft god tid til at høre flere lydbøger og podcasts end normalt.
For mig er det selvfølgelig vigtigt at bogen er spændende og god, men! Det står og falder altså med oplæseren, når det kommer til lydbøger.

I dette blog-indlæg vil jeg/vi løbende lægge anbefalinger til gode lydbøger (med gode oplæsere) ind.

“Kærlighed”
Forfatter: Anders Agger og Mino Nørager
Oplæser: Anders Agger, Morten Thunbo og Jette Sievertsen
Forlag: Politikens forlag
Tid: 6 timer, 31 min.

Denne lydbog er fantastisk og er nok en af de bedste jeg har lyttet til. Dette er selvfølgelig pga. handlingen, men mest af alt fordi Anders Aggers stemme er ren terapi for sjælen. I dette tilfælde ville jeg altid anbefale folk at høre bogen, i stedet for at læse den. Jeg var virkelig ked af det, da bogen var slut. Overvejer faktisk at lytte til den igen, selvom det ikke er mere end en måned siden jeg lyttede til den.
Morten Thunbo og Jette Sievertsen lægger stemmer til dem der bliver interviewet, hvilket giver en god effekt og rød tråd til lydbogen.

I “Kærlighed” følger vi Anders Agger og Mino Nørager på deres ‘jagt’ efter kærlighedshistorier. De besøger både kendte og ikke-kendte mennesker og lytter ganske enkelt på deres kærlighedshistorier. Det er enkelt, men dybt fascinerende. Det er ikke pladder-romantisk, men blot virkelig fint.

“Frank vender hjem”
Forfatter: Kristian Bang Foss
Oplæser: Peter Vinding
Forlag: Gyldendal
Tid: 8 timer, 59 min.

Peter Vinding er en meget dygtig oplæser i mine øjne. Han får Frank til at komme til live og han overspiller ikke – hvilket er noget af det mest irriterende en indlæser kan gøre.
Så snart jeg var færdig med “Frank vender hjem”, gik jeg ind for at se hvad han ellers havde indlæst – desværre var der ikke nogle af bøgerne, der umiddelbart fangede min interesse. Men jeg holder øje med ham!

Beskrivelse fra forlaget:
Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage, som hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig. Her levede han og døde – en hemmelighed, som Frank stadig bærer på.
Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg-familie – datter af champagnesocialisten André og den feterede tv-personlighed Ingelise. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, at der er sket en fejl, og at han snart vil blive afsløret som bedrager. En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

“Et lille liv”
Forfatter: Hanya Yanagihara
Oplæser: Morten Thunbo
Forlag: Politikens forlag
Tid: 33 timer, 16 min.

Først og fremmest! Lad dig ikke forskrække af tiden. Hvis du kender bogen, ved du at den er meget lang og det kan godt gøre at man holder sig væk. Men und dig selv denne læseoplevelse. Læs evt. vores anmeldelse af bogen her.
Morten Thunbo, som også var med til at indlæse “Kærlighed” er virkelig dygtig. At han har indtalt en lydbog på 33 timer, er i sig selv imponerende. Man opdager ingen skift af tempo, stemme e.l. undervejs. Hans stemme er rolig og sympatisk, hvilket passer perfekt til denne roman.

Beskrivelse fra forlaget:
Da fire studiekammerater flytter til New York for at finde vej ind i voksenlivet uden en klink på lommen, drives de frem af deres venskab og ambitioner. Willem drømmer om scenen, den hårdhudede, skarpe JB om et liv med billedkunst, Malcolm frustreres i sine forsøg på at skabe en karriere i et stort arkitektfirma, og den talentfulde, fjerne Jude, som lige har fået sin advokatbestalling, er gruppens centrum. Årene går, og deres forhold farves af både succes og stolthed, men også af den grelleste form for misbrug og overgreb. 
Langsomt samler fortællingen sig om Jude, der på en gang er en af New Yorks mest succesrige advokater og et nedbrudt menneske. Han hjemsøges af den barndom, han har brugt hele sit liv på at flygte fra, og hvis traumer, han frygter, vil definere ham for altid. 

Indlægget bliver opdateret løbende…

Rikke K

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

2Kommentarer

  1. Faldt lige over indlægget her og må bare sige, at jeg er helt enig i det med oplæseren . Jeg er lynhurtig til at zappe væk, hvis oplæseren ikke falder i min smag 🙈
    Har ikke hørt Anders Agger som oplæser, men det kan være jeg lige skal prøve det. Har heller ikke fået læst bogen Kærlighed, så det er perfekt. Ellers kan jeg varmt anbefale Birgitte Hjort Sørensen som oplæser – hun er en af mine absolutte favoritter.

    1. Tak for anbefalingen! Hende vil jeg helt klart lede efter.

Svar