Lore af Alexandra Bracken

Lore af Alexandra Bracken

Percy Jackson møder The Hunger Games i Manhattans gader

Min vidunderlige mand gav mig et halvt års abonnement på OwlCrate, og i sidste uge kom så den første bog.
Lore er en actionpræget og rå fantasyfortælling, hvor guderne viser sig både fra deres bedste og værste sider.

Handling:
Hvert syvende år afholdes “the Agon” hvor de olympiske guder er dødelige, og kan slås ihjel i syv dage. Hvis man skulle lykkes med at nedlægge en gud i løbet af de syv dage, vil man overtage deres kræfter og udødelighed samt tage deres plads syv år efter, når guderne igen kan jages.
Lore, som er direkte efterkommer af Perseus har egentlig forladt The Agon, og skjuler sig i byen, men da hun finder en døende gudinde på sit trappetrin, bliver hun alligevel hvirvlet ind i kampen igen.

Om:
Bogen følger på mange måder den klassiske fantasyopskrift med en heltinde, der begiver sig ud på en færd, får hjælp fra uventet side, ser op til sin lærermester, bliver forrådt og sparker r*v!
Den har dog også nogle mere tankevækkende lag, der taler ind i #metoo og forestillingerne om godt og ondt.
De forskellige storfamilier, der deltager i The Agon styres alle med hård hånd af hver sin patriark, som har eneret til at slå guderne ihjel og overtage deres kræfter. Hvis en kvinde skulle formaste sig til at tage en guds kræfter, vil hun og hendes familie blive set ned på, særligt jaget og udryddet af de andre familier. Hver familie nedstammer fra græske helte som Herakles, Perseus, Jason og Achilleus. De kæmper både internt og mod guderne for at være den familie, der ender med at få en guds gunst.
Karakteren Lore er en hårdtslående, no-bullshit pige, som absolut ikke har tænkt sig at underkaste sig patriarkatet – eller systemet for den sags skyld.

Publikum:
Lore egner sig ikke til meget unge eller sarte læsere. Der er en stor del af historien, som kredser om kamp og blodige detaljer. Derudover er voldtægt og barnebrude også noget, som bogen behandler – uden at være eksplicit. Bogen er en såkaldt “standalone” som ikke er en del af en serie.
Jeg var fuldstændig opslugt af historien. Spændingsniveauet er højt, der er nogle overraskende plot-twists og jeg forelskede mig hals over hoved i både Lore og hendes kumpaner.

Citat fra bogen:
“”Don’t let them pull you back in, Castor had warned her. There’s nothing but shadows for you here now.”
But he didn’t understand what Lore finally did. Monsters lived in the shadows. To hunt them, you couldn’t be afraid to follow. And the only way to destroy them was to have the sharper teeth and the darker heart.”


Sprog: Læst på engelsk – endnu ikke oversat til dansk
Forfatter: Alexandra Bracken
Af samme forfatter: The Darkest Minds- og Passenger-serierne
Sidetal: 466
Forlag: Hyperion

Sara

Relaterede indlæg

Fourth Wing

Fourth Wing

Promise boys

Promise boys

Svar