I dag skal det være

I dag skal det være

“I dag skal det være” er en fortælling om Eleanor Flood og én dag i hendes liv. Det er første gang, tror jeg, at jeg har læst en bog, der kun foregår over en dag. Der er mange tilbageblik på Eleanors liv, men i virkeligheden foregår den på én dag.

Jeg får en storby-vibe fra denne velskrevede og humoristiske roman.

Eleanor står op om morgenen med en følelse af at i dag skal det være. I dag skal være dagen hvor hun skal op at træne, hvor hun skal ses med en “veninde” hun har forsømt og hvor hun skal være overskudsagtig. (Det kender vi vidst allesammen.)

Men som mange planer man laver her i livet, går det ikke så nemt. For i dag skal ikke være dagen, hvor hun er overskudsagtig. Det skal være det helt modsatte.

Eleanor skal hente sin søn fra skole og hun finder ud af at hendes mand har løjet overfor hende – faktisk har han løjet så meget, at han må være utro… Eller hvad? Eleanor er i tvivl, for ja… Hun giver ham ikke nok sex, men hun stoler fuldt ud på ham.
I dag skal også være dagen, hvor Eleanor bliver konfronteret med et stykke af fortiden, hun har prøvet at glemme.

“I dag skal det være” er en god bog og jeg synes den fortjener 4 skrivepenne.
Den er velskrevet, meget humoristisk og væsentlig.
Jeg blev bremset af fortællingen om Eleanors fortid, hvilket jeg synes var ærgerligt. Jeg er sikker på, det netop er den detalje, der gør bogen bedre for nogle andre. Jeg var så optaget af at følge Eleanor på denne ene dag i hendes liv, at det selvfølgelig også gjorde bogen til noget af en pageturner.
Der er billeder og en tegneserie i bogen – den del elsker jeg virkelig!

 

 

 

 

 

 

Forfatter: Maria Semple
Titel: I dag skal det være
Sider: 251
Første sætning: “I dag bliver det anderledes.”

Rikke K

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar