Sommerfugleklanen – Pavens Yndling

Sommerfugleklanen – Pavens Yndling

Troels M. Palshof er debutforfatter med romanen Pavens Yndling som er første bog i Sommerfugleklanen, og man må sige at serien kommer meget stærkt fra start!

Er man til en god historie blandet med krimi samt de store spørgsmål om, hvordan vi lever vores liv i samfundet i dag, er denne roman meget anbefalelsesværdig! Paralleluniverser og spørgsmålene om sandt vs. usandt melder sig hele tiden og giver stof til eftertanke.

I romanen møder man bl.a. personerne Tristan, Clara og Elsa. Tristan og Clara arbejder for CIA og er eksperter i mønstergenkendelse og da de bliver kaldt ud til en mystisk eksplosion i en butik i New York får de Elsa med på holdet. De skal nu opklare, hvem der står bag, men de finder hurtigt ud af, at sagen er langt mere indviklet end de havde troet, personer er ikke hvem de udgiver sig for at være og da de finder deres fortid og måske også fremtid viklet ind i sagen bliver det først en rejse gennem verden med blikke på dem selv og hvem de kan stole på.

“Hvor de fleste efterretningsfolk var blevet trænet til at følge faste rutiner, som over tid gjorde dem i stand til at udføre deres arbejde med en mindre og mindre mental indsats, så arbejdede de ansatte i afdelingen for Radikal Mønstergenkendelse aldrig efter en fast procedure. Faktisk var de strukturerede omkring nedbrydning af arbejdsmæssige vaner for konstant at følge nuets bedste muligheder.”

Troels Palshofs meget velskrevede, imødekommende og spændende roman er let at læse, og svær at lægge fra sig. Der er virkelig god handling og en rød tråd gennem hele bogen. Persongalleriet er tilpas  stort til, at man kommer til at kende alle personerne uden at kludre rundt i dem og samtidig give romanen en realistisk tilgang.

Bogens længde på lidt over 500 sider er perfekt for jeg tænker ikke, den kunne være skrevet mere præcis og spændende. For nogle lyder det måske af meget, men Troels Palshof er god til at opsummere facts og handling i små sekvenser og give læseren det bid for bid, så man hele tiden er 100 % med i handlingen samt holder spændingen.

Bogen har en god blanding af action, efterforskning og fortælling om personerne og er gjort interessant, selv når der ikke sker det store i handlingen. Forfatteren formår alligevel at holde én fast og få én til at ville læse videre.

I det store hele har bogen en masse omdrejningspunkter såsom: Alder,  livet i storbyer, voldsomme drab, hemmelige rum, fotos af VIP-soveværelser, sommerfugle og forsvundne personer og det hele bliver flettet virkelig fint sammen i en meget anbefalelsesværdig bog!

Forfatter: Troels M. Palshof

Forlag: Forlaget Under Pressure

Antal sider 533

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar