Hærdet

Hærdet

Titel: Hærdet – narkobetjent med gaden i blodet
Forfatter: Rene Dahl Andersen og Casper Fauerholdt
Sider: 473 (inkl. billeder og bilag)
Forlag: Grønningen 1

Ingen tilgængelig beskrivelse.

Forlagets beskrivelse af bogen:
René Dahl Andersen var Politiets Wonder Boy, indtil det gik galt. HÆRDET er et unikt og ærligt indblik i, hvordan uropatruljen – og dens arvtagere – arbejdede. Hvordan retsplejeloven – og også straffeloven – er gledet i bag- grunden, mens ens efterhånden flossede moral og indbildske retfærdighedssans bliver ledetråden.
Hærdet handler om, hvordan en ung, nordjysk, ideologisk politibetjent kommer til København med en drøm om at komme ind i den mest berømte og berygtede patrulje; hvordan han stifter bekendtskab med bunden af samfundet og toppen af dansk politi; hvordan han efter 16 år i et moralsk ingenmandsland ikke længere kan finde ud af, hvad der er rigtigt og forkert; og hvordan han i en blanding af naivitet, magtesløs- hed og storhedsvanvid stjæler nogle dyre designerlamper fra sin arbejds- plads på Politigården. Den handling får uoverskuelige konsekvenser for René.
Men Hærdet følger også René på en selvmorderisk mission til Irak og på en tophemmelig undercoveragent-opgave i et vestligt land.

Grønningen 1

Hvis du skulle være i tvivl efter denne tekst, er “Hærdet” en bog med fart på. Der er spænding fra første side og det er ikke en overdrivelse.
Som læser bliver du her ført ind i en verden, du sjældent får et indblik i. René Dahl Andersens karriere er på ingen måde kedelig og han fortæller ærligt og åbent om succes (og det har han haft meget af) – men også om når man ikke var verdens bedste politimand. Det er her hvor bogen bliver virkelig spændende. Faktisk sad jeg flere gange og tænkte: “Må han godt fortælle den slags?”

Hvis du er til biografer, beskrivelser af hårde miljøer og virkelige historier, så er denne bog lige noget for dig.

Bogen er delt ind i tre dele: Drømmen, manddomsprøver og korkproppen.
Mellem hver del er der billeder, der viser René Dahl Andersens karriere og nogle af de personer han har mødt undervejs. De billeder er med til at gøre historien endnu mere levende end den var før – og den minder én om, at historierne og personerne er ægte. Noget man faktisk har brug for at blive mindet om flere gange i løbet af bogen, fordi meget af René Dahl Andersens karriere lyder som noget taget ud fra en film.

“Hærdet” er en virkelig interessant bog om politiets arbejde, når det er allermest spændende. Den er hurtigt læst, men ikke hurtigt glemt.
Du bliver taget med bag kulissen og man får et indblik i spændende politiarbejde, men også hvad det koster i privatlivet.
Utroligt spændende læsning!

Jeg giver “Hærdet” 5 ud af 6 skrivepenne og anbefaler den til alle jeg kender:

Rikke K

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar