Bogbloggerarrangement – Kvindeliv

Bogbloggerarrangement – Kvindeliv

Søndag den 2. juli var Sara og Rikke H til et fantastisk hyggeligt bogbloggerevent om kvindeliv i Paludan Bog og Café med kaffe fra stedet og kaffe fra La Glace.

Arrangementet blev afholdt af Louise Bach Jensen (TheSecretLifeOfABookCollector) og Elena Leah (Litteraturhuset).

Temaet var “Kvindeliv”, og Sune De Sousa Schmidt fra Lindhardt og Ringhof var den første til at holde oplæg, hvilket han selv påpegede var lidt sjovt og interessant, når han nu ikke var kvinde. Han står dog med en masse danske kvindelige forfattere hver dag, da han er redaktør på forlaget og tager sig meget af litteraturen med og af kvinder som omdrejningspunkt. Han fortalte om kvindelitteraturen lige nu, og fremhævede f.eks. Merete Pryds Helle som sidste år udgav “Folkets skønhed”, men også andre bøger som “Glansbilleder”, “Karen Blixen” og “Krokodillevogteren”, og det var ikke svært for ham, da han fik emnet til oplægget af vide at skulle finde kvindelige danske forfattere og snakke om dem og deres bøger.

Han fremhævede mange kvindelige danske forfattere, og mente at den danske litteraturscene var virkelig fint repræsenteret på begge køns vegne.  Der var også en god debat bogbloggerne imellem om den spændende snak som omhandler kvinder og mænd i litteraturen, både med henblik på hovedpersonen i en bog, men også i forhold til forfatterens køn. Der bliver måske ikke i Danmark vægtet så forskelligt imellem de to køn når det omhandler at udgive litteratur, men i andre lande kan problematikken stadig til tider bestå, og de kvindelige forfattere kan stå lidt i baggrunden.

Næste oplæg var af forfatterne Agnete Friis og Karen Strandbygaard, som delte scenen. De har forlaget Peoples’ Press til fælles, og det at de begge har udgivet en bog om kvinder. Agnete har skrevet “Blitz”, som i store træk handler om en kvinde, som er vant til at være en sag hos kommunen, men da de truer med at fjerne hendes søn, beslutter hun sig for at gøre noget, men bliver samtidig indhentet af fortiden. Karen har skrevet bogen “Se ikke væk”, som handler om forskellige typer angst, og især angst forbundet med det at blive mor, og hvordan man kan have svært ved at håndtere almindelige situationer. Begge romaner blev der fortalt så fint om, at man blev meget draget af handlingerne, og fik lyst til at læse dem, så de er kommet på listen over bøger jeg skal have fat i meget snart!

Arrangementet sluttede med pakkeleg, sandwich fra Paludan Bog og Café og et par goodiebags med en masse læsestof, så der skal nok snart komme nye anmeldelser på bloggen af bøger om og skrevet af kvinder.

Vi siger hos “Mellem Linjerne” mange tak for et skønt event, og håber snart der vil komme et nyt hvor vi som bogbloggerne kan mødes og inspirere hinanden.

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar