Hendes Nye dag

Hendes Nye dag

“Hendes nye dag” er en lille novellesamling bestående af tre noveller skrevet af Jens Smærup Sørensen. Jeg fik den gratis med da jeg købte “Grand Danois” af Daniel Dencik tidligere på året da vi var til messe i Gentofte.

På bagsiden står der: “Tre noveller om mennesker, der lige nu befinder sig i situationer, hvor de tvinges til at træffe nye valg, nye afgørelser.”

De to første noveller i bogen fandt jeg ret interessante og med gode emner. Den første med titlen ” Mesotheliom” handler om en på et hospice, og om hvad dagene går med. Den er skrevet med en fin blanding af humor og alvor, og man føler virkelig med hovedpersonen. Der er mange fine tankevækkende sætninger og en fightervilje som til tider er meget tydelig, men som også indeholder realiteten i det at være på et hospice.

“Jeg véd ikke om jeg er bange. Jeg kan ikke længere mærke det. Det bliver der sørget for. Så jo, jeg er bange for at bede dem lade være med at sørge for at jeg ikke kan mærke om jeg er bange.”

Den anden med titlen “Hendes nye dag” tager udgangspunkt i en kvindes hverdag efter hun er gået på pension. En kvinde, der ikke helt ved omhuen har travlt eller ej, og som ikke kan give slip, selvom hun har gjort det. Også denne novelle er interessant og med en masse tanker, som sætter ens egne tanker i gang.

Den tredje og sidste novelle i bogen hedder “Imvas” og denne forstod jeg intet af. Jeg havde dog ved et tilfælde inden jeg læste den, læst bagerst i bogen at den tog udgangspunkt i Lukasevangeliet, hvilket gjorde at jeg ikke lagde den fra mig, da jeg så godtog at den var ret anderledes skrevet end de andre to noveller, men jeg kom aldrig rigtigt ind i den og blev kun forvirret.

En okay novellesamling, som går dybt, og som jeg tror mange vil få noget ud af!

Forfatter: Jens Smærup Sørensen

Titel: Hendes nye dag

Forlag: Gyldendal

 

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar