Anmeldelse af Marco effekten

Anmeldelse af Marco effekten

Jeg er on and off i gang med Jussi Adler-Olsens serie om afdeling Q, og er lige blevet færdig med Marco effekten.

Bogen er på ca. 500 sider og jeg havde glædet mig til at stifte bekendtskab med alle personerne igen. Jeg har, ligesom så mange andre, nemlig været begejstret for bøgerne. Bogen starter med et mord i et Afrikansk land og man møder først nogle genkendelige personer efter de første 50 sider. Derfor var det også de første 50 sider, som var sværest at komme igennem, og klart dem jeg brød mig mindst om.

Når man så møder Carl Mørck skal historien lige lidt op i gear. De snakker om andre sager og livet på politigården går sin umiddelbare vante gang i et lidt roligere tempo end vi som læsere til serien er vant til, så man kommer først i gang med den aktuelle sag et godt stykke inde i bogen, hvilket var her jeg syntes bogen virkelig tog fat og blev spændende.

Historien om Marco er gribende og tankevækkende. En tiggerdreng, som løber fra sin klan da han opdager deres sande ansigter, og som håber på et bedre liv. Han finder sig til rette på Østerbro hvor det lykkes ham at skabe sig en tilværelse, men pludselig er han alligevel rodet ind i en masse ballade både omkring mordet i Afrika og hans tidligere klans magtfulde netværk.

Jeg kan ret godt lide bogen, men vil sige at de sidste 350 sider er de bedste. Jeg elsker forfatterens måde at beskrive København, og da jeg selv bor der, var jeg ikke et sekundet i tvivl om hvor bogen hele tiden foregik.

Det er en gruopvækkende historie med plads til eftertanke, omkring tiggere og illegale invandrere. En meget velskrevet bog, som samler alle de lidt mærkelige løse ender til sidst, og nu glæder jeg mig til at få fat på de to sidste bøger i serien, så jeg kan være up to date med historien om Carl Mørck, Assad og Rose, som jeg er kommet til at holde meget af.

“På ingen tid skiftede gadebilledet, og varmt og skærende solskin fik livet på Østerbro til at spire som græs…..

….Jo, søjlen stod godt der på Gunnar Nu Hansens Plads. Park cafe, Idrætsparken, cafébordene midt på pladsen og mylderet på Østerbrogade langs Park Bio og den lange mur betød stor gennemstrømning af kapitalstærke unge, der var målgruppen for de arrangementer, som plakaterne reklamerede for.”

 

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

Antal sider: 506

Originaltitel: Marco effekten

Første sætning i bogen:

“Den sidste morgen i Louis Fons liv blev blid som hvisken.”

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Syrener og støv

Syrener og støv

Anna O

Anna O

Svar