Bogbloggerevent 17 part 1

Bogbloggerevent 17 part 1

I går blev vores bogbloggerevent afholdt på Københavns Hovedbibliotek. Som de fleste af jer ved, samarbejdede vi med KBH Læser og det kan kun anbefales. Vi havde fokus på krimi og bloggeres samarbejdsmuligheder.

Kbh Læser stod bag lokationen, kaffe, mad og lækkerier, samt et oplæg der afsluttede dagen. Vi stod for at invitere folk, finde forfattere, forlag og andre oplægsholdere, samt sørge for en goodiebag til alle gæster. Vi endte med at være ca. 35 mennesker og der var en virkelig hyggelig stemning. Langt de fleste gæster var bloggere, men der var også nogle gæster der var kommet pga. forfatterne eller genren.

Vi har fået virkelig god feedback og vi er meget inspirerede nu!

Thomas Clemen

Vi havde oplæg fra Thomas Clemen, Jacob Weinreich, Julie Hastrup, Lotte Petri, Camilla Høy, forlaget Drømmefangeren, samt bogbloggerne Kathrine og Anika. Niels Offenberg fra KBH Læser sluttede af.

Thomas Clemen snakkede om hvordan en krimi bliver til. Han fortalte (med hjælp fra en fin graf) om de forskellige stadier man går igennem som forfatter. Han fortalte blandt andet om:

  • Den lidt ensomme start, hvor man arbejder uden forlaget
  • Hvordan sygdom, ferier og foredrag kan give udfordringer
  • Piedestaler og om at have en deadline (uden selv at vide det)
  • Om afslutningen og hvordan det føles at “kill your darlings”
Camilla Høy

Politikens pressechef Camilla Høy kom med en masse gode tips til os bogbloggere – det var meget brugbart og jeg tror på at vi (bogbloggere og forlag) kan lære en masse af hinanden. Hun fortalte blandt andet at de på Politikens forlag er meget interesserede i bogbloggere, da vi kommer med mindre analyse og mere anbefaling. Hun fortalte også om det lækre ved stjerner og slagkraftige sætninger – så de slagkraftige sætninger må vi øve os på 😉

Jacob Weinreich

Jacob Weinreich fortalte blandt andet om sine oplevelser med at skrive under pseudonymer – især om det at skrive under et kvinde-pseudonym. Han fortalte om samarbejdet mellem ham og hans kollega Anders Rønnow Klarlund.

Han fortalte om at mødes på en bænk hver dag i tre år, om lysten til at tro på mere mellem himmel og jord, om at sige “fuck” god smag, samt at skrive “den store kærlighedshistorie”.

Han læste højt fra 1. kapitel i sin kommende roman “Kærlighed for voksne” (af Anna Ekberg) og jeg fik faktisk gåsehud. Den handler kort fortalt om et ægteskab, der går galt og hvor onde mennesker kan blive, når de går gennem en skilsmisse.

Hold øje med part 2 😉

Her kan I læse om andres oplevelser med eventet:

Cederholms bogunivers

Buch’s Books

The secret life of a book collector

Ord fra en Bibliofil

Livet i dukkehuset

Rikke K

Relaterede indlæg

Promise boys

Promise boys

Et godt nyt år

Et godt nyt år

Svar