Anmeldelse af Ingemanns land

Anmeldelse af Ingemanns land

 

For nogle måneder siden, var jeg til et foredrag med Peter Ingemann. I foredraget fortalte Peter Ingemann om programmet “Størst” og viste en masse billeder og sjove klip fra programmet. Til foredraget kunne man købe hans bog “Ingemanns land” og efter et virkelig godt foredrag, kunne jeg jo ikke lade være 😉

Jeg ved ikke rigtig hvad jeg havde forestillet mig – men jeg blev i hvert fald virkelig overrasket.
På en måde har jeg bare lyst til at skrive: “Læs den!” – for at du kan få samme oplevelse som mig.

Men jeg er dog også virkelig begejstret, så jeg kan ikke helt lade være at beskrive og anmelde bogen alligevel.

Peter Ingemann fortæller åbent om sin turbulente opvækst med en dybt alkoholiseret far. Peter voksede op med sin mor og far og storesøster Lene. Mor var sygeplejerske og far var forretningsmand – med stort F. Han var blandt andet den første i Danmark der producerede spillemaskiner. Han har også haft fingrene i sommerhus- og hotelbranchen og ejet værtshuse. Nogle gange gik det godt, andre gange gik det slet ikke.

Peters barndom var præget af kaos i op og nedture: Farens alkoholmisbrug, vekselvirkningen mellem at have rigtig mange penge og ikke at have penge overhovedet, skilsmisse, utroskab og sjove personligheder.

Man holder af alle personerne i bogen – også selvom mange af dem opfører sig dybt foruroligende til tider. Man kan virkelig mærke hvor meget Peter holder af dem.

“Min far vurderer, at der må skrappere midler til. Lige inden for terrassedøren har vi en gammel gummikneppel stående, som vi engang fik forærende af politibetjenten Benny. Den er god at have, hvis det skulle komme ubudne gæster derude på landet. Min far tager kneplen og basker lidt til de to kvinder. Det gør ondt af helvede til, kan han høre. Og han siger: “Nu slapper I fandme af.” Efter lidt knippelsuppe bliver kamphønerne skilt ad.”

Jeg elsker at Peter Ingemann er så ærlig i denne bog. Jeg elsker at han bryder med så mange tabuer. Jeg elsker at han bruger humor hele vejen igennem.

Bogen er velskrevet og man er underholdt fra start til slut. I midten af bogen er der billeder i sort/hvid og det er virkelig rart at få sat ansigt på mange af de forskellige mennesker.

Forfatter: Peter Ingemann (i samarbejde med Anette Vestergaard)

Titel: Ingemanns land – et familiedrama

Sider: 218

Første sætning: “Jeg går, nærmest som i en drøm, ned ad trappen i kapellet.”

 

 

 

 

“Ingemanns land” får 5 skrivepenne, da jeg var underholdt hele vejen igennem og da jeg synes det er en vigtig bog.

 

Rikke K

Relaterede indlæg

Mine ar

Mine ar

Breve til en ung forfatter

Breve til en ung forfatter

Svar