Vitus og den vrisne vabel

Vitus og den vrisne vabel

Vitus drømmer om at kunne flyve… Det er bare ikke så nemt, når man ikke er ret stor – og tilmed ret så uheldig. Men en morgen vågner Vitus med en kæmpe vabel, som lokker ham med på det mest utrolige eventyr. Her opdager Vitus, at når det virkelig gælder, så kan man meget, meget mere, end man tror. Måske endda flyve… (Bogens bagside)

  

“Vitus og den vrisne vabel” er ifølge forlaget en børnebog til de 6-11 årige. Som bogens bagside fortæller, handler den om drengen Vitus der kommer på et fantastisk eventyr. Den ene dag har han en helt almindelig “øv”-dag, hvor han træder i en hundelort og vågner op med en vabel. Jep, de dage kender både voksne og børn 😉 Men lige pludselig taler vablen til ham! Og så skal jeg ellers love for, at Vitus oplever den ene vilde ting efter den anden. Han møder en talende hund, en talende bille og den ondeste mand i verden, går igennem en spøgelsesskov, rejser gennem jordens indre med en hval som transportmiddel, møder ‘folket under jorden’ og meget mere.
Vitus lærer ikke kun en helt ny verden at kende, men han opdager også nye sider af sig selv.

Helle Elisabeth Julin tager os med på en fantastisk rejse,
som både børn og voksne vil nyde.

Denne børnebog egner sig, efter min mening, rigtig godt til højtlæsning – knap så godt til selvstændig læsning. Der er mange ‘svære’ ord og udtryk, som selv 12 årige børn vil have brug for forklaring og hjælp til at forstå. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting, da man med denne bog kan have en rigtig god litteratursamtale med sit barn. Jeg tror dog desværre en del af det fantastiske univers i bogen, vil gå tabt ved selvstændig læsning.

Kapitlerne er en god længde. De har fangende overskrifter og er ca. 2-3 sider lange, hvilket gør at man altid lige kan tage et kapitel mere. Før man ser sig om, er bogen læst.

Marie Bonnesen, som har illustreret bogen, har virkelig gjort et flot stykke arbejde. Illustrationerne er smukke og inviterer os direkte ind i det utrolige univers Helle Elisabeth Julin skriver om. Bogen er som helhed virkelig lækker og gennemført.

“Vitus og den vrisne vabel” får 5 ud af 6 skrivepenne af mig. En virkelig god børnebog til højtlæsning, der lige kan det ekstra.

Titel: Vitus og den vrisne vabel
Forfatter: Helle Elisabeth Julin
Illustrator: Marie Bonnesen
Sider: 112
Forlag: Silverbell Books
Første sætning: “Adddddd!” Skreg Vitus og så anklagende ned på sin ene fod.

Rikke K

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar