Strengt fortroligt

Strengt fortroligt

“I jagten på en sovende russisk spioncelle på amerikansk jord afslører en CIA-analytiker farlige hemmeligheder, som truer hendes arbejde, hendes familie – og hendes liv.”

Sådan indledes bagsiden på bogen. Hvis du er til serien Homeland og Jeg er Pilgrim (se min anmeldelse her) eller du bare er til en virkelig god thriller, så læs videre.

Vivian Miller arbejder for CIA og har udviklet et system til af afsløre fjendens agenter. En dag falder hun over en fil, hun ikke skulle have opdaget. Filen indeholder et billede af en person, der står hende meget nær – men kan den person virkelig være fjenden?
Vivian står nu overfor et umuligt valg – men én ting er sikker: Hun vil gøre alt hun kan, for at redde børnene.

Karen Cleveland er faktisk tidligere CIA-analytiker og den detalje gør, at man med det samme tror på alt, hvad der sker i “Strengt fortroligt”. Det er hendes debutroman og jeg glæder mig allerede til at læse hvad hun ellers kommer med.

Historien går igang med det samme og jeg var fanget fra allerførste side. Karen Cleveland skriver virkelig godt; der er ikke så meget “bullshit”. Hun skriver enkelt, men fængende – og der er intet “fyld”. Bogen er heller ikke proppet med en masse tekniske udtryk, hvilket gør at man faktisk forstår alt hvad man læser.
Vi har her fat i en krimi, der ikke bare er en krimi. Den fanger med det samme og tager en igennem hele følelsesregistret.

En spionthriller der er spændende udover det sædvanlige!
Men sørg for at have god tid – når du først er igang,
stopper du ikke før bogen er færdig.

Jeg giver derfor “Strengt fortroligt” 5 skrivepenne:

Titel: Strengt Fortroligt
Originaltitel: Need to know
Forfatter: Karen Cleveland
Forlag: Hr. Ferdinand (Politikens Forlag)
Udgivet: 7. marts 2018
Sider: 284
Første sætning: “Jeg står i døråbningen til tvillingernes værelse og ser dem falde i søvn, fredfyldte og uskyldige, gennem sengens tremmer, der minder mig om tremmerne i en fængselscelle.”

Bonusinfo: Bogen er solgt til udgivelse i 24 lande, og Universal Pictures har købt rettighederne til filmen, der bliver produceret af Charlize Theron, som ligeledes skal spille hovedrollen. (Politiken)

Tagget i:

Rikke K

Relaterede indlæg

Promise boys

Promise boys

Et godt nyt år

Et godt nyt år

Svar