Det sidste brev fra din elsker

Det sidste brev fra din elsker

Jeg er stor fan af Jojo Moyes og jeg skal simpelthen læse alle hendes bøger. I går blev jeg færdig med “Det sidste brev fra din elsker” – en fortælling, der helt enkelt handler om kærlighed.

Bogen er opbygget i tre dele og vi følger to fortællinger. Begge fortællinger udspiller sig i London – den ene foregår i 1960 og den anden i 2003.

I første del af bogen møder vi Ellie Haworth.
Ellie er journalist på bladet “The Nation” og har styr på karrieren, men kærlighedslivet er ét stort rod. Hun er forelsket i en gift mand, som hun inderst inde godt ved, hun nok aldrig får. Hendes veninder gør hvad de kan for at hjælpe, men selvom de har en aftale om aldrig at dømme hinanden, er det svært.
Ellie finder, ved et tilfælde, et kærlighedsbrev. Brevet “taler til hende” og hun beslutter sig for at researche mere og skrive en artikel om det.
I bogens anden del møder vi Jennifer Stirling. Jennifer Stirling er fra overklassen og har det perfekte liv udadtil. Hun kommer ud for en ulykke, der gør at hun får hukommelsestab. Jennifers familie og venner hjælper hende med at huske det gamle liv, men som Jennifer undersøger mere og mere på egen hånd, virker overklasses livet ikke helt så perfekt, som omgangskredsen prøver at bilde hende ind.
I tredje del bliver de to kvinders liv flettet sammen og de har meget mere tilfælles end man lige umiddelbart troede.

Mellem hvert kapitel er et lille kærlighedsbrev i form af en sms, et rigtig brev, en mail m.m. Det giver et pudsigt twist til historien og giver et lille hint til, hvad der nu sker i historien.

 

“Hvorfor tror du, folk er holdt op med at skrive sådan nogle kærestebreve som dem her?” spørger hun i stedet og tager et af dem op af tasken. “Jeg mener … ja, jeg ved godt, folk skriver sms’er og mails og den slags, men der bruger man ikke sådan et sprog som det her, vel? Der er ingen der erklærer deres kærlighed mere, sådan som vores mystiske elsker gjorde.”

Jojo Moyes formår at flette de to kærlighedshistorier sammen, på en måde der gør, at jeg ikke kunne lægge bogen fra mig. Forskelle og ligheder mellem år 1960 og 2003 er helt tydelige og Moyes’ fortælling fangede mig virkelig.

Det undrer mig ikke at bogen modtog prisen “Romantic novel of the year”, for det her er virkelig en smuk historie.

 

Det er romantisk, charmerende og rørende. Jeg er vild med det!

Jeg giver bogen 5 skrivepenne. Dette er en romantisk fortælling, der har lige dét ekstra!

Forfatter: Jojo Moyes
Originaltitel: The Last Letter from your Lover
Sider: 491

 

Tagget i:

Rikke K

Relaterede indlæg

Svar