Et godt nyt år

Et godt nyt år

Forfatter: Malin Stehn

Udgivelsesdato: 9/1 2023

Første sætning: “Da Nina kommer ind i soveværelset, står jeg foran klædeskabet”

Malin Stehn, som ellers primært har skrevet litteratur til et yngre publikum, er nu aktuel med sin første spændingsroman for voksne; “Et godt nyt år”.

Scenen er sat nytårsaften, hvor ægteparret Nina og Fredrik skal til nytårsfest hos deres vennepar Lollo og Max, sammen med en anden veninde – Malena – og hendes nye kæreste. De tre damer har kendt hinanden siden deres ungdom, og de holder nytårsaften sammen hvert år – mere af tradition end af lyst. Nina, Lollo og Malena havde nemlig meget tilfælles, da de var studerende, men i dag er det kun deres historie og minder, der holder dem sammen. Denne nytårsaften skal – for Fredriks vedkommende – bare gennemleves, så han kan komme hjem og slippe for at være sammen med den rige og racistiske Max, som han i bund og grund slet ikke bryder sig om.

Hjemme hos Nina og Fredrik skal parrets 17-årige datter, Smilla, holde fest sammen med Lollo og Max’ datter Jennifer, som Smilla har kendt siden hun blev født. Da nytårsaften er slut og alle vågner dagen derpå, er Jennifer forsvundet, og snart står det klart at der er sket en forbrydelse. Har alle rent mel i posen, og hvilke hemmeligheder gemmer der sig, i den ellers sammentømrede og gamle vennegruppe?

Malin Stehn har skrevet en virkelig fængende spændingsroman, og jeg slugte den på en weekend. Selve fortællingen foregår over få dage med enkelte flashbacks, og selvom læseren ret hurtigt får en fornemmelse af, hvad der er sket nytårsaften, så rummer romanen plottwists, som er svære at forudse. Fortællesynsvinklen skifter i hvert kapitel, så vi får historien fortalt fra både Nina, Fredrik og Lollos perspektiv. Det fungerer rigtig godt, da vi hurtigt får skabt os et billede af, hvem de forskellige personer er, og hvilke værdier, der er vigtige for dem. Udover Jennifers forsvinden, fylder parforholdet mellem Nina og Fredrik, og Lollo og Max en hel del, og skildringen af de tilsyneladende perfekte ægterskaber, med deres problemer når man kradser i overfladen, er troværdig og tilføjer et ekstra lag til fortællingen.

“Et godt nyt år” er en god spændingsroman, som alle med hang til forbrydelser, hemmeligheder og thrillere, bør læse.

Mette

Bor i Kokkedal med min mand og mine to teenagere. Til dagligt underviser jeg udskolingsklasser i dansk og engelsk.

Relaterede indlæg

Du er her

Du er her

Svar