Rivalerne

Rivalerne

Eventet i Paludan Bog og Café, var ikke blot et rigtig fint arrangement, der var også, ud over 2 goodiebags med bøger, en pakkeleg, som man kender den fra julen. Legen var et rigtig godt initiativ, og vi kom hinanden ved på en sjov måde. I pakkelegen var jeg så heldig at vinde 2 bøger af Alyson Noël (meget fint i forhold til at noel på fransk betyder jul). Jeg havde dog aldrig hørt om bøgerne eller forfatteren før, men forsiderne fangede mig, og det var de første bøger jeg læste bagsiderne på, af de bøger jeg havde vundet. 1’eren hedder “Rivalerne”, og det er den jeg har fået læst ind til videre. 2’eren er dog rykket et godt sted op i bunken for bøger jeg skal læse snart, da jeg var meget fan af 1’eren. Bagsiden, forsiden og siderne lige inden er prydet med små citater og fængende sætninger som “At vinde er alt”, “Alle ønsker at være noget” og “Ikke alt, der glimter, er guld.” og det vakte min interesse og gjorde at bogen fik lov til at komme med på ferie.

Bogen er fangende fra 1. side, og kapitlerne er korte, hvilket jeg godt kan lide. Der sker hele tiden noget nyt, og det at man følger flere personer gør, at man hele tiden er underholdt. Jeg er klart paradise hotel-generationen, og måske det var derfor jeg fandt bogen interessant. Jeg vil nemlig sammenligne den meget med en sæson af paradise hotel, men på en meget mere velskrevet, spændende og delikat måde. En virkelig fin detalje er også at overskrifterne i bogen er sangtitler, og de passer også perfekt ind i bogens handling og virker på ingen måde påtaget. Tværtimod får man en speciel følelse af sangen, hvis man kender den, og dermed tillægger det en tin baggrundstone til kapitlet. Hvis man ikke kender den, vækker den bare ens opmærksomhed.

Bogen handler om tre personer, som alle har deres grund til at ville lave noget andet i deres liv, end det de gør nu. Layla (bloggeren, som gerne vil være journalist), Tommy (som er kommet til Hollywood for at opleve verden og forhåbentlig blive kendt) og Aster (den rige pige, som har alt, men som gerne vil til at styre sit eget liv). De tre hovedpersoner og mange af bipersonerne er omkring 17-20 år, og skal alle kæmpe om at vinde en konkurrence hvor præmien er at blive promoter for Ira Redman, en kendt musiker og klubejer.

De unge bliver fordelt på forskellige klubber, og skal prøve at lokke rige, berømte og b-liste folk til klubberne. Den der klarer det bedst, og får mest succes med deres klub, vinder og bliver promoter. Den højest rangeret kendis i miljøet er Madison Brooks. Hvis man får hende som gæst på sin klub, er man nået et godt stykke, og har større sandsynlighed for at vinde. Det lykkedes dog også at få hende til fest på en klub, men måske er Madison Brooks intention ikke så ren som hun udgiver sig for at være, og pludselig forsvinder hun også til stor frustration for hele samfundet og de tre hovedpersoner er pludselig indblandet. 1’eren slutter så brat og irriterende godt at jeg virkelig ærgrede mig over ikke have taget 2’eren med også. Man ved bogen har gjort det godt hvis man glæder sig til at komme hjem fra ferie for at kunne læse den næste, og der bliver også taget hul på den efter den bog jeg er i gang med at læse nu.

En meget anbefalelsesværdig bog, især for unge ned til 13-års alderen med hang til drama, krimi, kærlighed og det lidt glamourøse.

Jeg venter i spænding på 3’eren, som jeg endnu ikke ved hvornår kommer og ikke kender titlen på, men der er blevet lovet en triologi.

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar