Øm

Øm

Jeg modtog Michael Robaks “Øm” for en måneds tid siden. Jeg kendte Michael Robak som journalist på tv2 og vært på Go’ morgen Danmark. Det var først for ganske kort tid siden, at jeg opdagede han også var forfatter.

I Michael Robaks anden roman, “Øm”, møder vi journalisten David Bramsen. David er en mand i slutningen af 40’erne, der har dedikeret meget af sit liv til sit job. Han har en chefstilling på “Bladet” og har efter sin skilsmisse, brugt det meste af sin tid på sit job.

I lang tid har David arbejdet for meget og for hårdt – og har samtidig fuldstændig ignoreret sin krops signaler. Han har ikke bearbejdet skilsmissen, han savner sin søn og ekskone. Han kan ikke helt følge med jobbet og har svært ved at engagere sig.
Som følge af alt dette, bliver det en dag for meget. Han falder om på jobbet og får efterfølgende et sammenbrud. Davids chef sender ham på orlov – David sender sig selv væk. Han finder et sommerhus udenfor Roskilde, langt væk fra alt og alle.

Her begynder Davids helingsproces, men det går langsomt. De joints han finder i sommerhuset, hjælper ham dog lidt på vej. Det samme gør naboen, Davids familie og beboerne i Øm. Lige omkring hans 50 års fødselsdag begynder tingene at vende…

“Der var så meget i vejen med ham. Så meget, de andre voksne syntes var barnligt. Så meget han gjorde forkert, men han var min far. Når han var glad, smittede han mig. Sådan var det med os. Mig & Far.”

I “Øm” får man et indblik i en midaldrende mands livskrise – det er godt beskrevet og er meget realistisk. Jeg er personligt vild med fortællingen og er glad for jeg kastede mig ud i en bog, der ikke lige umiddelbart var mig – for det viste den sig at være alligevel. Sproget er lækkert og let og gør at man meget hurtigt kan få læst denne bog.

Jeg vil give “Øm” 4 skrivepenne.

 

 

 

 

 

 

Forfatter: Michael Robak

Forlag: Politikens forlag

Sider: 273

Første sætning: “Jeg ankom som den sidste til mødet.”

 

Rikke K

Relaterede indlæg

Svar