Bogklubben har læst: Den tomme plads

Bogklubben har læst: Den tomme plads

”Den Tomme Plads” er en socialrealistisk roman skrevet af J. K. Rowling. Det er den første bog, hun har skrevet efter Harry Potter bøgerne og vi valgte at denne bog, skulle være den første i vores bogklub – og forventningerne var høje…

Bogen handler om beboerne i den lille by Pagford i England og vi følger udvalgte hovedpersoner, der kender hinanden på kryds og tværs.
I starten af bogen dør Barry Fairbrother og da der ikke sker meget i den lille by, er dette på alles læber – især fordi der skal findes en der kan overtage Barrys plads i sognerådet.
Man følger både skæbner fra ”det perfekte” Pagford og det udsatte og fattige The Fields og hvordan de ikke kan undgå hinanden – selvom de helst ville.

De første 100 sider var svære at komme igennem – jeg kedede mig, var forvirret over personerne og hvad de havde at gøre med hinanden. Men jeg holdt ud, for jeg var sikker på, det hele nok skulle give mening. De tragikomiske skæbner holdt mig oppe og de sjove beskrivelser holdt mig oppe og jeg begyndte også at synes at bogen blev mere og mere interessant. Jeg blev interesseret i især en person – hvilket gjorde, at jeg endte med at blive irriteret hver gang jeg skulle læse om en af de andre. Jeg læste videre, fordi jeg hele tiden var sikker på, at ”det dér” nok skulle komme. I ved, den følelse virkelig gode forfattere kan give en. Det kom bare aldrig.  Især er jeg skuffet over, at slutningen ikke kunne redde bogen.

Jeg sidder tilbage med en følelse af, at jeg kun kender personerne overfladisk og at det nok var spild af tid at læse bogen… Ærgeligt.

Forfatter: J. K. Rowling

Originaltitel: The Casual Vacancy

Læst på: Dansk

Første sætning: “Barry Fairbrother havde ikke lyst til at gå ud og spise.”

Rikke K

Relaterede indlæg

Øm

Øm

Svar