Digtsamlingen Énsporet

Digtsamlingen Énsporet

“Énsporet” er skrevet af Jeppe Alling Jacobsen. Det er en digtsamling om livet.
Hvert digt fører en gennem livet fra barndom til døden og er i Jeg-person.

Det indledende digt var ikke mig, men pudsigt nok synes jeg mere og mere om hver digt. Hvorfor? Det ved jeg ikke rigtig – måske er det fordi de sidste digte er mere “traditionelle”.
Sidste digt, “Drømme”, var jeg rigtig vild med. Den slutter digtsamlingen flot af og giver en god afrunding. Den er smuk og jeg kan næsten se den printet på en plakat.
Sidste vers lyder som følger:

“Jeg samler dem op
Finder mig en potteplante
Finder jord
Planter dem igen og lægger mig
Venter på at dø.”

“Underskrift” er også et af de sidste digte og den synes jeg også er fin. Den får livet til “at hænge sammen” – fra første gang man prøver at stave sit navn – til man til sidst ikke kan.

“Og mens livet er konstant
kramper mine aldrende hænder
mit navn forandres.”

Alt i alt er dette en rigtig fin digtsamling. Jeg forstår den og den fanger mig. Trods navnet, ironisk nok, er digtene ikke ensporede – og den lille detalje elsker jeg!
Jeg vil følge spændt med i Jeppe Alling Jacobsens fortællinger.


Digtsamlingen  er fundet på Tell Me A Story
Beskrivelse af Tell Me A Story, Toru (fra deres egen hjemmeside):

Tell me a story, Toru er et digitalt forlag, som sætter fokus på ordet som kunst. 

Noveller og digte udgivet hos Tell me a story, Toru er små kunstværker med forfatteren som eneste korrektør. Værkerne er formidlet på både skrift og lyd. Tekster er tæt på det originale manuskript for at skabe en tættere kontakt mellem forfatter og læser, mens lydbøger giver mulighed for at høre en oplæsning af værket med lyden af forfatterens egen stemme. Læseren er med til at støtte forfatterens arbejde med den høje royalty som Tell me a story, Toru kan tilbyde forfatteren grundet det digitale medie. 

Tagget i:

Rikke K

Relaterede indlæg

Svar