Ikke den slags pige

Ikke den slags pige

Denne bog var jeg heldig at erhverve mig til eventet om Kvindeliv, og man må sige at den lever op til dette på alle parametre. Måske har nogle af jer set serien Girls på HBO, hvis ikke burde i gøre det. Bogen fik mig til at se serien, som handler om en ung kvindes liv igennem hendes 20’ere. Jeg har kun set 2 afsnit, men er allerede fan. Fortællestilen og de skæve personer samt ærligheden er gennemgående i serien, og sådan er denne sjove og hyggelige bog også. Lena Dunham som er forfatteren til både bogen, serien og hovedpersonen i serien fortæller ærligere end de fleste om emnerne:

Kærlighed og sex

Kroppen

Venskab

Arbejde

Det store billede

Altså alt hvad en moderne kvinde selv går og prøver at passe ind i og balancere imellem. På bogens forside står også: En ung kvinde fortæller hvad hun har “lært”, og dette er den helt rigtige beskrivelse til bogen. Hun fortæller egentlig bare om alle hendes erfaringer og minder omkring hendes liv, og noget har hun lært meget af og ved andre ting har hun begået de samme fejl igen og igen, altså præcist som man selv oplever som menneske. Jeg følte mig underholdt af bogen hele vejen igennem, og noget af det følte man nærmest man selv lærte lidt af. Hvis man godt kan lide serien eller Lena Dunham, vil jeg klart anbefale denne bog som er lige i tidens ånd, og dette får man en fornemmelse af med det samme: “Jeg er tyve år gammel, og jeg hader mig selv. Mit hår, mit ansigt, min runde mave. At min stemme lyder skælvende og mine digte flæbende.” Bogen er med sine fine små illustrationer og nemt fortællende sprog, ret let at gå til, og hvis ikke alle kvinder burde læse den, så i hvert fald dem med hang til bøger som “Papmaché-reglen” og “Ting min søn skal vide om verden”.

Originaltitel: Not that Kind of Girl

Forfatter: Lena Dunham

Dansk forlag: C&K Forlag ApS

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar