Jeg som anklager

Jeg som anklager

Jakob Buch-Jepsen har i samarbejde med Stine Bolther skrevet denne vanvittigt spændende bog. “Jeg som anklager” tager os med bag nogle af de mest spændende og vanvittige kriminalsager vi kender herhjemme – f.eks. Ubådssagen.
Jeg er kæmpe True Crime fan (og jeg tør godt indrømme det, selvom det for tiden får en masse kritik). Jeg hører “Mørkeland” podcasten og har efterhånden læst flere bøger, der går bag retssagerne, politiets arbejde m.m.
Derfor vidste jeg også, at jeg måtte købe denne bog, da jeg så den.
Jeg kendte til alle de sager han fortæller om i bogen, men det gjorde mig intet, for jeg havde aldrig hørt om sagerne fra dét perspektiv, som Jakob Buch-Jensen kan bidrage med.

Han fortæller om sagerne så indlevende og grundigt, at man næppe kan andet end at blive revet med.
Udover at Jakob Buch-Jepsen fortæller os om de største sager han har arbejdet på, er han også hudløst ærlig om de konsekvenser det kræver, at have et arbejde som hans.
Han fortæller om sit personlige liv og hvor meget det kræver af familien, når han går ‘all in’ på en sag.
Han giver os endda uddrag fra hans dagbog, hvor han skriver sine tanker ned under en sag.

Hvert kapitel starter med en paragraf, der henviser til sagen. Hver sag slutter med et uddrag fra den afsluttende procedure fra retssagen. Det var en lækker detalje, som jeg var helt vild med!

Det er svært at lave en længere anmeldelse af denne her type bog, og derfor er denne anmeldelse kortere end normalt. Men…

“Jeg som anklager” er en fabelagtig True Crime roman, som jeg virkelig, virkelig anbefaler til alle fans af genren derude. Hold nu op, hvor er den spændende, og den er på ingen måde ensformig.
Og jeg er faktisk ret sikker på, jeg kommer til at læse den igen. Og måske igen…

Af samme grund er jeg bare nødt til at give den 6 skrivepenne!

Forlaget (Peoples Press) skriver:
Advokat og tidligere anklager Jakob Buch-Jepsen har fået stribevis af kriminelle stillet til ansvar for deres ugerninger og dømt ved retten i Danmark. Han har stået ansigt til ansigt med dem og set ind i deres øjne. Forsøgt at forstå deres handlinger, forsøgt at forstå det uforståelige. Drabelige detaljer i nogle af nyere tids mest bestialske straffesager har holdt Jakob Buch-Jepsen vågen gennem søvnløse nætter.
Med denne bog vil Jakob Buch-Jepsen give læseren indsigt i en række af de sager, som har haft betydning for hans arbejdsliv. Mest kendt er sagen om journalisten, der aldrig kom hjem i live fra en sejltur i den hjemmebyggede ubåd UC3 Nautilus i august 2017. Den sag trak store veksler – både i anklagerens arbejdsliv, men også privat. 
I bogen åbner han for første gang op for de mange tanker, overvejelser, strategier – og ikke mindst følelser, der hørte til at være manden, der var “anklageren fra ubådssagen”. Buch-Jepsens åbner sin personlige dagbog fra ubådssagen, og man får indblik i, hvor krævende en stor straffesag kan være. 

Hvis du er interesseret i denne bog, er du måske også interesseret i min anmeldelse af “Drabscheferne“.

Hvis du vil lytte til bogen som lydbog, men ikke har en lydbogstjeneste, kan du kigge på gratislydbog.dk – her kan du nemt skabe dig et overblik over de forskellige tjenester og eventuelle tilbud/kampagner

Tagget i:

Rikke K

Relaterede indlæg

Promise boys

Promise boys

Et godt nyt år

Et godt nyt år

1 kommentar

  1. […] “En fabelagtig True Crime-roman”Mellem Linjerne ♥️♥️♥️♥️“Velskrevet og velovervejet […]

Svar