Drabscheferne – de største sager.

Drabscheferne – de største sager.

Det er sjældent jeg hører lydbøger. Jeg hører til gengæld ofte podcasts (især true crime.) Derfor tænkte jeg at “Drabscheferne” måske kunne være en god kombination af de to ting…

Forfattere: Stine Bolther, Ove Dahl, Kurt Kragh
Sider: 272
Tid (på Mofibo): 7 timer og 50 min.
Første sætning: “Hvorfor slår nogle mennesker ihjel?”

Fra forlagets hjemmeside:
“I Drabscheferne – De største sager mødes to af landets mest erfarne og respekterede drabsefterforskere, Ove Dahl (tidligere drabschef i Københavns Politi) og Kurt Kragh (tidligere drabschef i Rejseholdet). Sammen ser de tilbage på nogle af de mest spektakulære drab i nyere dansk historie, som de har stået i spidsen for at efterforske. I bogen kommer de to drabschefer med viden, som kun de har kendskab til, og beskriver de syv motiver, der ligger bag den ultimative forbrydelse – at slå ihjel: 
Jalousi. Hævn. Begær. Profit. Magt. Udstødelse. Fanatisme.

For en true-crime fan som mig, er denne bog helt perfekt. Kurt Kragh og Ove Dahl deler ud af deres erfaringer og deres viden fra deres meget succesfulde og lange karrierer.

Som skrevet ovenfor kommer de i denne bog ind på nogle af de største sager der har været i Danmark – og alligevel kendte jeg kun nogle af dem. Det er virkelig interessant at blive lukket ind i disse fortællinger.
I denne bog får man et godt indblik i efterforskningen af drabssager – også når det går galt.
Især fordi Kurt Kragh og Ove Dahl er meget ærlige; de fortæller om succes’er, fejl de har begået, teamwork, skænderier og uenigheder.
Dette giver fortællingerne om drabssagerne dét ekstra!
Jeg er derudover også vild med at de supplerer historierne med deres privatliv. Det gør bogen personlig og sætter de to mænd i fokus.

Jeg lyttede som sagt til bogen på Mofibo og det tog omkring 8 timer. Det var en nem bog at lytte til, stemmerne er meget behagelige og man kan høre de forskellige kapitler uafhængigt af hinanden, hvis man skulle have lyst.
Det er endnu et plus at man kan lade bogen ligge et stykke tid, og komme tilbage til den igen, og stadig nemt følge med – men dette er selvfølgelig typisk samtalebøger.

Det eneste minus jeg kan finde ved denne bog er, at der ikke er den vilde udvikling i bogen. Det er forskellige sager og derfor starter fortællingen forfra ved hvert kapitel, så det er jo ikke så mærkeligt.

Jeg giver bogen 4 ud af 6 skrivepenne.

Rikke K

Relaterede indlæg

Promise boys

Promise boys

Jeg var betjenten

Jeg var betjenten

Svar