Fjendespor

Fjendespor

Denne spændingsroman er skrevet af Keld Broksø, og selvom jeg ikke havde hørt om forfatteren før, er det faktisk hans sjette roman. Keld Broksø er uddannet journalist (og vistnok endda med speciale i Balkan og Mellemøsten), og det er man heller ikke i tvivl om, når man læser “Fjendespor” – her er virkelig en forfatter der virker til at have styr på det han skriver om.

På bagsiden af bogen står følgende:
En voldsom start på et albansk børnehjem indhenter den danske, adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersen. Glemte familiebånd bliver pludselig livsfarlige, mens eksplosivt voksende formuer skabt af svindel med pyramidespil, våben-, narko- og menneskesmugling gør kriminelle og bomstærke klaner stadigt mere kyniske. Albansk mafia forgifter voksende dele af Europas og New Yorks underverden. Den forgrener sig nordpå gennem Tyskland og smadrer Stefans forsøg på at få et nyt, roligt liv i Københavns Sydhavns nye boligblokke. Et kursus og et mord i New York kickstarter en hæsblæsende rejse mod Stefans egne rødder og gennem en fremmed, forarmet del af Europa – samt i Berlin, København – og selv Roskilde Festival, hvor Stefan tvinges ud i gråzoner af lovligt og ulovligt, rigtigt og forkert og konfronterer ham med skæbnesvangre valg, mens menneskeliv står på spil – og han selv drives frem af fromme håb om en højere retfærdighed. Og håb om at redde sig selv fra en grusom død, der synes stadig mere sandsynlig. “Fjendespor” er en spændingsroman med afsæt i virkelige begivenheder, klaner og vesteuropæisk nutidshistorie.

Bogen starter lige på og hårdt. Den albanske politimand Stefan, bliver sendt til New York på uddannelse – og han har dårlig nok sat fødderne på amerikansk grund, før han bliver ‘smidt ind i’ en bil og bliver konfronteret med sine albanske rødder.
Inden længe er han tilbage i Albanien, hvor han skal prøve at finde hoved og hale i det hele.
Herfra er der spænding og drama, men jeg kan godt synes der måske foregår lige lovligt meget spænding og drama. Jeg er helt sikker på det er en smagssag, og at nogle vil være vilde med det, men jeg synes personligt det bliver for dramatisk og at der er for mange ting at holde styr på.

Som jeg nævnte tidligere, er man ikke i tvivl om Keld Broksøs viden om Albanien, mafiaen m.m., og man bliver hurtigt imponeret over den research han har lavet. Men de mange detaljer frustrerede mig faktisk også lidt. Så det er både på godt og ondt, at Keld skriver om et emne han ved så meget om.

En anmeldelse er meget personlig, og jeg er faktisk ikke i tvivl om, at denne bog kunne være en fantastisk bog for andre – bare ikke for mig.
Dog er jeg blevet meget interesseret i Keld Broksøs forfatterskab og jeg har besluttet mig for, at jeg må læse en af hans andre romaner.

Hvis man er til fart og spænding, og meget af det, er dette en roman for dig. Jeg giver “Fjendespor” tre skrivepenne.

Forfatter: Keld Broksø
Forlag: Ambush Books
Sider: 404
Udgivelse: 2019
Første sætning: “Ude på gaden lignede det kaotiske flyttelæs et dødsbo.”

Tagget i:

Rikke K

Relaterede indlæg

Promise boys

Promise boys

Et godt nyt år

Et godt nyt år

Svar