Hvidt snit

Hvidt snit

“Hvidt snit” af Lotte Petri, var en bog, som jeg havde glædet mig til at læse efter at jeg havde fået den afleveret i 46 eksemplarer til min lejlighed, da den skulle indgå i goodiebaggen til vores bogbloggerevent. Da jeg modtog den, fangede forsiden og titlen mig med det samme, og da jeg havde læst bagpå, vidste jeg det skulle være en af de bøger jeg snart ville læse, og det skal siges at den ikke skuffede!

“Hvidt snit” er 4. bog i en serie, om forskeren og lægen Selma Eliassen. Man kan sagtens læse bogen uden at have læst de 3 foregående, men efter denne bog, bliver jeg nødt til både at have fat i dem, samt hendes nyeste bog “Djævelens værk”, som hun også snakkede om til vores bogbloggerevent, og som jeg allerede blev fanget af der. (Rikke K er ved at læse den, og glæder mig meget til at læse anmeldelsen!)

Kapitlerne i bogen er korte, hvilket jeg er stor fan af. Det gør at der sker mere, den lettere kan springe i personerne, samt at man ikke skal vente voldsomt længe på at få stillet sin nysgerrighed, men alligevel længe nok til at der bliver bygget en spænding op, og at man får lyst til at læse videre.

Jeg læste bogen på bare 3 dage, og selvom den ikke er så lang, og sproget er nemt og almindeligt, var det hurtigere end jeg længe har læst en bog. Hun skriver spændende, og man bliver hurtigt interesseret i lægevidenskab og personernes individuelle historier. Også det at vi følger en læge og ikke en fra politiet var jeg yderst fan af.

Bogen starter med et meget rammende citat, nemlig “Homo homini lupos – mennesket er som en ulv mod andre”. Allerede der havde bogen min opmærksomhed, og sammen med prologen bygger hun en spænding op fra starten, som jeg personligt fandt meget interessant, med psykoanalyserende elementer som omdrejningspunkt.

I store træk handler bogen om at man finder den berømte ulv fra Jylland, død, og ikke kun det, men den har også rester af et menneskeligt skelet i mavesækken. Man finder ud af at skellettet er 30 år gammelt, og har fået foretaget det hvide snit, hvilket var et indgreb, som skulle korrigere hjernen hos psykisk lidende. Et nyt drab sker, og også denne person har fået foretaget samme proces med det hvide snit, og det selvom metoden ikke bruges af autoriserede læger mere. Hermed begynder den interessante opklaring og vi kommer vidt omkring hvorefter alt til sidst bliver samlet og forklaret så fint for selv den gængse læser, der ikke aner noget om lægeverdenen.

“På en måde var det skeletterne, der gjorde størst indtryk på Lone. De gav hende en følelse af, at kroppene havde opgivet at sladre om forbrydelsen, opgivet ethvert håb om retfærdighed. mikroorganismernes systematiske, næsten militaristiske dekomponering af først bløddelene og sidenhen skelettet, fuldendte gerningsmandens forbrydelse som en slags pagt.”

Jeg vil virkelig anbefale denne bog til alle krimielskere!

Titel: Hvidt snit

Forfatter: Lotte Petri

Forlag: Turbine krimi

Antal sider: 318

Første afsnit: “Solen projicerede gyldne flimrende rektangler mod den hvide væg i samtalerummet. Lokalet var renset for overflødige genstande, og alt inventar var nagelfast, boltet til gulvet. Luften var tung af mados, sved og nikotin.”

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Krigens logik

Krigens logik

Svar