Hjertebarn

Hjertebarn

Første sætning: “Jeg bar dig i hjertet, længe før jeg kunne holde dig i mine arme. Mit hjertebarn.”
Sider: 240
Forlag: Grønningen1
Forfatter: Cathrine Widunok Wichmand

Cathrine Widunok Wichmand er en af Danmarks største influencere. Hun har i mange år fortalt om stort og småt på sin instagram profil og blog og de seneste år har hun blandet sig i den politiske debat vedr. fertilitetsbehandling. Senest har hun lavet sin egen menstruationstrusse og i dag udkommer hun med bogen “Hjertebarn”.
Vi er mange der har fulgt med på sidelinjen – fulgt hende og kærestens kamp for at få et barn, men her får vi altså historien fra hun møder kæresten Adam i gymnasiet, til det lykkedes for dem at få deres længe ventede hjertebarn.

Cathrine lukker os ind bag lukkede døre og der bliver ikke lagt låg på noget. Det bliver privat. Så privat at hun må have været i tvivl om mange af passagerne skulle med. Heldigvis – for det er det der gør bogen relevant og vigtig. For det er lige præcis de passager, folk i samme situation har brug for at læse, for at føle sig mindre alene.
Med humor og snilde, glider hendes fortælling stille ind under huden på dig, og hun får fortalt netop deres historie og vej frem til deres hjertebarn, som kommer til verden i oktober 2018 efter et møde med tårer, glæde, skuffelser, google translate, en masse hormoner og diverse klinikker.

Undersøgelser viser at 2 børn i hver skoleklasse i dag, er kommet til verden med hjælp. Alligevel kan det føles utroligt ensomt at gå igennem en fertilitetsbehandling.
Vi vil anbefale bogen til alle, der er dér i livet, hvor man tænker på børn eller så småt begynder på det – eller ens omgangskreds begynder at tænke på det. Og selvfølgelig anbefaler vi den til alle der går igennem det samme som Cathrine.
Man får et indblik i alle de tanker, der går igennem hovedet, når man prøver at få et barn. De grimme og usympatiske tanker, som man ikke tør sige højt… De bliver sagt højt i denne bog.
Den ulidelige ventetid der kommer for mange – fra man dropper prævention til der rent faktisk kommer et barn ud af det. Fra man naivt tænker at den er der i første huk (for hvorfor har man ellers prøvet at forhindre graviditet siden man var teenager), til man prøver at overbevise sig selv om at man ikke skal tænke på det måned efter måned. Sandheden er nok bare at det føles, som det mest naturlige i verden at blive gravid – men at mange ikke kommer nemt til det.

Bogen er letlæst og kort. Den er delt op i mange kapitler, hvilket gør man hurtigt får læst ‘bare et kapitel mere’. Det var den perfekte læsning for os to Rikke’r, som er på barsel lige nu.

Vi giver bogen 4 skrivepenne. “Hjertebarn” er en vigtig bog, der emmer af sårbarhed og ærlighed. Vi tror at rigtig mange kvinder har brug for netop denne bog.

Rikke K

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar