Bloddue

Bloddue

Forfatter: Dennis Jürgensen

Udgivelsesdato: 11. august 2022

Første sætning: Det lignede en åbning til Helvede.

Makkerparret Lykke Teit fra Københavns politi og Rudi Lehmann fra det tyske politi i Flensborg er tilbage i romanen “Bloddue”, som er den anden roman i serien om det umage par. Lykke og Rudi er kriminalbetjente og efter deres første samarbejde under drabene ved Vadehavet i romanen “Mand uden ansigt”, hvor de opklarede en sag med både pædofili, kidnapning og mord involveret, er de nu så stor en succes indenfor det europæiske politisamarbejde, at de bliver kaldt sammen igen.

En ældre, tysk dame er fundet dræbt under mildest talt mystiske omstændigheder, og Lykke og Rudi genoptager makkerskabet for at opklare forbrydelsen. Sagen lader de to betjente komme viden om, ikke blot geografisk, men også personligt. De to kommer til at kende hinanden endnu bedre og begges fortid inddrages. Især Rudis, da han bliver personligt involveret i sagen. 

Bogens anslag finder sted i en nyligt opdaget bunker i Tyskland, og jeg skal gerne indrømme, at så snart en forfatter vælger at inddrage tyske bunkere og tysk historie i sin roman – så er jeg hooked. Fortællingen tager herefter, uden at afsløre plottet, sit afsæt i den nyere tysklandshistorie og læseren får hermed også en god portion historieundervisning. “Bloddue” er velresearchet, og man skal ikke have rejst meget  i Nordtyskland og Berlin, før man sidder og nikker genkendende til beskrivelserne af byer, landskab og restaurantmenuer.

Persongallariet udvides gennem fortællingens forløb og Jürgensen har en medrivende måde at lade personerne udvikle i takt med at spændingen stiger. Som altvidende fortæller lader forfatteren sin læser hænge ved efter hvert kapitel. Bogen er velfortalt, og plottet er simpelthen godt. Derudover er der kælet for detaljerne på bogens omslag, og det – at bogen ligner et fotoalbum under omslaget – giver så god mening, når man når et stykke ind i bogen.

“Bloddue” kan godt stå alene, men dynamikken mellem Lykke og Rudi står nok stærkest, hvis man har læst bog 1 – “Mand uden ansigt”.

Jeg er kæmpe fan af Dennis Jürgensens krimiserie, og giver den mine bedste anbefalinger.

Mette

Bor i Kokkedal med min mand og mine to teenagere. Til dagligt underviser jeg udskolingsklasser i dansk og engelsk.

Relaterede indlæg

Dracula – genfortalt

Dracula – genfortalt

Malibu i flammer

Malibu i flammer

Svar