Hævnet

Hævnet

Jeg modtog et anmeldereksemplar af “Hævnet” af Gittemie Eriksen for et par måneder siden, og nu kom dens tur til at blive læst og anmeldt.

Bogen er en krimi, som tager udgangspunkt i Gedser, hvor der bliver fundet et lig af en ung kvinde.

Straks tager politiet fat på sagen, og de finder mange mistænkte i deres færden rundt i pigens omgangskreds, og opdager hurtigt at det bliver en lidt omstændig sag, da teenagere interagerer med mange mennesker på en dag. Dette lagt sammen med de problematikker der er for politiet og sparerunderne i udkantsdanmark, gør ikke sagen nemmere at opklare.

Øerne Lolland og Falster bliver også nævn en del gange, og det var dejligt at tage hul på en krimi med dem som scene, da jeg selv kommer derfra. Man kan mærke at disse steder betyder særligt meget for Gittemie, som også selv bor på Falster, og hun beskriver stederne på en meget fin og ærbødig måde.

Handlingen er fin, dog med en del gentagelser. Man får ofte af vide hvad hovedpersonerne tænker eller føler, og det er også virkelig rart, bortset fra at man får det samme af vide mange gange i træk, hvilket kan virke lidt ensartet.

Der er også et par enkelte andre ting, som irriterer mig en smule. F.eks. er der en person, som jeg endnu ikke ved om hedder Sisse eller Sissi, da hun bliver bliver beskrevet med begge navne. Mit dansklærerblik har også en del gange mødt ord, som ikke er delt rigtigt ved linjeskift, f.eks. står der et sted ho-spitalet.

Bogens plot er interessant, dog ville jeg meget gerne have haft at forfatteren var gået lidt mere ind i det. Man kunne sagtens have skrevet mere om de egentlige problematikker, som bogen berører omkring unge og deres færden. Læseren får en strejf af det, og det får en til at tænke, men min mening er at historien kunne have haft mere kant og indhold i forhold til selve drabssagen.

En udmærket bog, som er en del af en serie, hvilket man også godt kunne mærke. Man fulgte et par personer, som det virkede som om man ville kende, hvis man havde læst de foregående bøger. Og her var der mange interessante skæbner at følge. Bogen kan dog sagtens læses seperat.

Forfatter: Gittemie Eriksen

Titel: Hævnet

Antal sider: 374

 

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar