Gæsteanmeldelse: Bogen om verden

Gæsteanmeldelse: Bogen om verden

”Verden består blandt andet af ost og bjerge og tusindfryd og skyer og månen og solen og din nabo. Hvis du har et kæledyr, som hedder Rumle, består verdenen også af Rumle.”
Sådan starter Johan Olsen sin bog ”Bogen om verden”, der handler om videnskab og atomer. Du kan læse om, hvordan kosmisk støv blev til Jorden, om kvantemekanik og relativitetsteorien, om universet og livet på Jorden.

Jeg synes, at ”Bogen om verden” er en rigtig god bog. Man lærer en masse, samtidig med at man læser en sjov bog. Naturvidenskabelige bøger kan som regel godt være lidt kedelige, og svære at forstå, når man ikke er voksen. Men det er denne her ikke. Johan Olsen skriver nemlig nogle rigtig sjove ting undervejs, som gør de svære emner nemmere at forstå, og så bruger han et sprog, som er nemt at forstå for børn. Bogen holder fast i en, fordi man venter på det næste sjove der sker, for eksempel i starten af bogen, hvor han skriver sådan her:

Men sådan er det ikke. Vi mennesker er den første form for liv derved at vi er en art blandt andre arter. Og de første der tænker om vores sted i verden og vores mening med at være i den. Og lige præcis det gør, at vores liv ikke er ligegyldigt. At det er meningsfyldt og fuldt af lektier og forelskelse og leverpostejmadder og ensomhed og Angry birds.*”

”*Til dig der læser det her om nogle år, så er Angry birds et komplet meningsløst spil, hvor man skal vælte grise med fugle.”

Min yndlingsdel af bogen var afsnittet om universet, fordi jeg lærte meget, som jeg ikke vidste i forvejen, og fordi det var skrevet på en måde, som var let at forstå.
Man behøver ikke læse bogen fra ende til anden, men man kan sagtens bladre lidt rundt og læse forskellige kapitler.

 

Jeg vil anbefale bogen til folk fra 10 år og opefter.

Jeg giver bogen 5 ud af 6 fjer.

Sophie Tanggaard

                                                                  

Sophie havde æren af at møde Johan Olsen på Bogforum 2017

 

Forfatter: Johan Olsen

Antal sider: 176

Forlag: Politikens forlag

Sara

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar