Bogforum 2017 – lørdag

Bogforum 2017 – lørdag

Lørdagens bogforum startede meget stille og roligt, og selvom Sara og jeg (Rikke H) kom tidligt tullede vi rundt de første par timer. Kl. 12:40 stoppede vi for første gang op i længere tid og hørte Lisbeth Wulff og Bodil Jørgensen læse op af bogen “Du forstår ikke din egen mor”. Dette gjorde de til store grin og småfnisen, da både de store, små og pinlige emner kom for dagen, og herefter overvejede jeg at anskaffe mig bogen af to grunde. 1. Da jeg tror at jeg vil finde den umådeligt underholdende. 2: Jeg tror jeg ville læse den op inde i mit hoved med de to skønne kvinders stemmer, og det er underholdning nok.

Herefter hørte vi Michael Robak snakke med Cecilie Beck om hans roman “Øm” på Politikens forlag. En interessant bog om det trivielle, som Rikke K har anmeldt tidligere.

Kl. 14 mødte vi op på Krimimessen Horsens stand, for at høre Lotte Petri snakke om “Djævelens værk”. En krimi til de, der elsker en forfatter der går meget op i research og til de knoglefacinerede. Bogen handler i det store hele om metrobyggeriet i Kbh. Her har man nemlig flyttet nogle gamle knogler for at få plads til gravearbejdet, og nogle mennesker, specielt troende, bryder sig ikke om dette. Bogen er den første i en ny serie, så Lotte Petri har haft et stort arbejde i at starte noget helt nyt op med nye karakterer efter hendes tidligere serie. Lotte Petri har for tiden også gang i en ny serie der hedder “Black Notice”, som ind til videre består af 5 afsnit som er blevet udgivet hen over november i år.

Kl. 15:10 var vi forbi Gyldendal Tranescenen 2. Her fortalte Anna Neye om bogen “Emma Gad for hvide”, som jeg selv har haft i hånden i flere boghandlere men dog aldrig fået købt. Hendes mål med bogen er at udvide vores horisont i forhold til historikken for de sorte. Vi kender alle sammen historien, men hun skrev denne bog for at lave en opdatering og uddybning af verden. Hun mener at vi skal til at lave en opdatering om os selv som danskere, at alle mennesker skal acceptere og anerkende hinanden. “Vi er for fede til at køre rundt i den suppedas omkring racer.”

Adam Silvera kom på samme scene lige efter. En forfatter som jeg ikke havde hørt om, men som tog mig med storm. Jeg fik lyst til at købe alle hans bøger efter hans interview, og normalt læser jeg ikke bøger inden for den genre. Det blev dog i første omgang kun til “Den dag jeg glemmer”, men med hans indsigt i verden og sympatiske væsen har jeg kun lyst til at vide mere om både ham og hans værker. Hans nyeste bog hedder “De dør begge til sidst”. Han blander realisme med en smule overnaturligt for at få budskaberne ud, og skriver mest til YA-folket for at inspirere og oplyse, samt holde dem i hånden igennem deres opvækst. Han skriver meget om døden, da han selv oplevede at miste sit store idol, hans onkel, da han var yngre, og han mener i det store hele at man skal leve sit liv fuldt ud, og ikke give op hvis noget går imod en, for man er som menneske altid i stand til at genskabe sig selv og komme igen.

 

De to sidste interviews vi hørte lørdag var meget forskellige. Vi hørte Michael Katz Krefeld fortælle om sin nyeste bog i hans serie om Ravn, nemlig “Pagten”, og efter at have hørt ham, købte jeg selv første bog i serien – ved godt at nogle her ville mene at jeg var håbløst bagud. En interessant mand med en masse spændende krimifortællinger som rammer den store folkemængde. Da Michael Katz Krefeld havde været på scenen, blev den overtaget af Abdel Aziz Mahmoud i selvskab med Nikita Klæstrup, Louise Kjølsen og Ekaterina Krarup. De tre kvinder har sammen skrevet bogen “Ludermanifestet”, og de overtog i den grad scenen med balloner og champagne samt et par gode snakke om deres individuelle forskelligheder, hvor de ligner hinanden og en efterspørgsel fra Abdel Aziz Mahmoud om at blive en del af ludermanifestet, selvom han ikke er kvinde.

Lørdagen sluttede med middag sammen med andre bogbloggere, som også havde haft en fest af en lørdag på bogmessen.

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Syrener og støv

Syrener og støv

Anna O

Anna O

Svar