Bogforum 2017 – fredag

Bogforum 2017 – fredag

I år var jeg, Rikke H, for første gang på bogforum (i know, shame on me). Jeg har tænkt på det mange år, også før vi på Mellem Linjerne begyndte at blogge om bøger, men det er aldrig lykkedes mig at komme afsted før i år, hvor jeg så også havde taget fri fredag, for virkelig at få det fulde ud af det – og hold nu op en fest!

Fredag:

Vi startede alle tre fra bloggen med at mødes derinde omkring kl. 11:30, da jeg skulle på Bellascenen for at snakke med Troels Palshof og Lotte Thor om debutromanen “Sommerfugleklanen”.

Kl. 13:30 gik vi til scenen “Bogcaféen”, hvor Thomas Korsgaard fortalte  om debutromanen “Hvis der skulle komme et menneske forbi”, som vi alle tre enten er ved at læse eller lige har læst. Der kommer snart en anmeldelse, her er dog en lille teaser til bogen, som ligger sig op af det interview der blev givet fredag:

Thomas Korsgaard har skrevet bogen forholdsvis udramatisk med vilje, da han gerne vil skildre en barndom i et hjem, som ikke hører til normalen, men som heller ikke er så graldt at det virker unaturligt, og som barn i dette vil man nok i det store hele, acceptere de betingelser man lever under, da det er dem man kender. Katastrofen i bogen er der hele tiden, og ligger ofte skjult, ind til den en gang imellem popper op, og bliver til få sekunders vildskab og larm. Den lydløse vold, som der findes meget af i bogen, var Thomas Korsgaard i tvivl om, blev fortalt rigtigt, og om man forstod den, men her tror jeg mange vil gøre ham til skamme og mene at han har ramt helt plet. Titlen er meget tvetydig, men refererer bl. a. til at skjule hverdagens trummerum, og virke normale, og nogle gange endda helt ovenpå, når der kommer mennesker på besøg.

Kl. 15:30 giv vi til scenen “Fag- og Debatscenen”.

Her interviewede Lotte Thor Imran Rashid om bogen “SLUK”, som Rikke K har købt (jeg overvejede det virkelig også, men skrev den i stedet på min ønskeseddel). Imran havde virkelig mange gode pointer, og med hans lægefaglige baggrund, vil han meget gerne ud til folk med sit budskab om, at vi skal overveje vores valg i forhold til elektronik og hvornår, samt hvordan vi bruger den, da det snart ligger så dybt i os, at vi bare gør det helt automatisk. Dette kan skabe problemer i forhold til den virkelige verden, da f.eks. ens telefon er programmeret præcis til at underholde dig, og du putter selv alle dine apps ind på den, som omhandler alt du elsker og bruger, og det samme gør du på de sociale medier. Derfor vil faren i det lange løb være, at man hellere vil kigge på sin telefon, end være omgivet af rigtige mennesker, da din telefon giver dig præcis det du vil have, når du vil have det, og dermed belønner din hjerne med det samme. Det kan du ikke være sikker på at virkeligheden gør. Det var ikke et oplæg, som direkte forbød os at bruge sociale medier, men blot en rigtig fin reminder om at tænke os om når vi gør det.

Det sidste i programmet fredag var kl. 16:20 ved Lindhardt og Ringhof Forlags stand. Her snakkede Abdel Aziz Mahmoud med Anne Mette Hancock om “Ligblomsten”. En bog, som jeg læste i sommers, og var meget begejstret for! For Anne Mette Hancock er det meget vigtigt at det hun skriver er realistisk, og at det altså kunne ske i virkeligheden. Hun prøver at gøre bogen spændende og uforudsigelig, og målet var at man ikke skulle kunne gætte slutningen, da hun mener at sådan er de bedste bøger skrevet. Der kommer 4 mere i serien, hvor “Ligblomsten” er den første.

Vi sluttede dagen af hos Plusbog, som lige nu kører kampagnen “Læs hele livet”. Her blev også dette års forfatter, ifølge dem, kåret, og her løb Hella Joof, fuldt fortjent af med præmien.

Også prisen DBBA blev kåret ved dette arrangement (en pris vi også var nomineret til, men som vi ikke kom til finalen i, grundet de meget dygtige bloggere vi har omkring os). Her løb Bibliotekattens Bøger af med prisen i år. – Stort tillykke fra os på Bogbloggen Mellem Linjerne!

Det var lidt om Rikke H’s fredagsoplevelser på Bogforum. Hvis du vil læse lidt om lørdag og søndag, stay tuned.

 

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Syrener og støv

Syrener og støv

Anna O

Anna O

Svar