Bogforum ’17 – debutforfatterne

Bogforum ’17 – debutforfatterne

I år kunne vi alle tre være på BogForum om fredagen, men kun Sara og Rikke H fik fornøjelsen af at være tilstede alle tre dage.
De interviews vi så om fredagen havde alle én ting til fælles: Forfatterne var udkommet med deres debutroman. Faktisk var det ikke engang bevidst, men efter sidste interview gik det op for os.

I dette indlæg vil du læse om:
Troels M. Palshof, Thomas Korsgaard og Imran Rashid

 

Troels M. Palshof:

Det første interview var med Troels M. Palshof, forfatteren bag “Sommerfugleklanen”. Hvis du ikke kender til bogen eller ikke har læst den endnu, så kan du læse vores anmeldelse her. I forbindelse med anmeldelsen af “Sommerfugleklanen”, fik vi en ret tæt kontakt med Troels og da han spurgte Rikke H om hun ville med på Bella Scenen og fortælle om læseroplevelsen, kunne hun på ingen måde takke nej. (Sara og jeg sad på forreste række med unaturligt store smil på – og hvis der blev klappet overdrevet højt, var det nok os) 😉

Troels fortalte om skriveprocessen ved denne bog. Historien skiller sig nemlig ud på mange punkter. Bl.a. det faktum at Troels skrev bogen på utrolig kort tid (vi nævner ikke præcis hvor mange dage, da kloge PR folk siger, at det kan opfattes negativt og som sjusk.) Men helt ærligt, så synes vi det er vanvittig sejt og imponerende.

Troels’ håb med at skrive denne bog, er at han måske kan ændre læsernes tankegang. Han vil have læserne til at reflektere over det liv de lever og de valg de tager.
Han var meget nærværende og er meget “likeable” på scenen. Så hvis du får muligheden for at se et interview, oplæg eller lignende med ham, så gør det endelig!

Læs evt. denne spændende artikel om Troels’ anderledes måde at promovere bogen på.

Thomas Korsgaard:

Thomas Korsgaard har skrevet bogen “Hvis der skulle komme et menneske forbi”. Alle os tre på Mellem-linjerne.dk har, eller er igang med at læse bogen. Anmeldelsen skal nok komme.

Louise Felthof interviewede Thomas og de havde en lang og god samtale om de temaer bogen kommer omkring.
“Hvis der skulle komme et menneske forbi” foregår i Udkants/vandkants Danmark og meget af inspirationen til bogen har Thomas fra sit eget liv. Det var vigtigt for ham at påpege at det ikke skal kaldes en selvbiografi, for det er det på ingen måde, men han har skrevet om et liv han kender. Bogen foregår eksempelvis i den by, hvor han er vokset op.

Jeg vil ikke skrive mere om selve bogen, da vi jo kommer med en anmeldelse af den, men jeg vil sige at vi alle deler Thomas’ begejstring for titlen. “Hvis der skulle komme et menneske forbi” er dobbelttydet og der er så mange betydninger af den sætning. Gode titler kan bare noget – og Thomas har fundet en genial én af slagsen!

 

Imran Rashid:

Imran Rashid har skrevet bogen “Sluk – kunsten at overleve i en digital verden”. Jeg har ingen billeder fra interviewet, da jeg på ingen måde kunne få mig selv til at hive mobilen op af lommen 😉

Hvordan skal vi mennesker kunne følge med den teknologiske udvikling – og er det overhovedet muligt? Hvordan er den nye generation af IT brugere anderledes end os der husker en verden uden?
Det var et alvorligt emne der blev snakket om – og alligevel blev det gjort med humor og smil, så dommedagsstemningen ikke var helt så presserende… Man er ikke i tvivl om at Imran er dygtig og virkelig har undersøgt det her område. Og man kan ikke lade være at blive en lille smule bekymret…

Jeg, Rikke K, har købt bogen og er allerede gået igang med at læse lidt i den. Jeg glæder mig til at skrive en anmeldelse og fortælle jer, om noget har ændret sig for mig. Jeg er ikke digital junkie og kan sagtens være uden mig telefon. Men jeg er f.eks. irriteret over at at jeg har facebook, når jeg egentlig er møg træt af facebook. Jeg kan ikke få mig selv til at slette/deaktivere min bruger. 9 ud af 10 gange jeg åbner min facebook, er der kun youtube videoer der går viralt. Og jeg er bare ikke et af de mennesker, der synes det er fedt. Så hvorfor sletter jeg den ikke bare? Jeg er fan af “messenger” og så er jeg vel en smule bange for at blive glemt, når der bliver inviteret til fødselsdage/fester osv.

Nå, men jeg vil skrive meget mere om bogen, når den er læst.

Tak fordi du ville læse med 🙂

 

Tagget i:

Rikke K

Relaterede indlæg

Svar