Poetry Slam

Poetry Slam

“Alt vokser. Opad. Udad. Og vær ikke ked af, at den til tider vokser nedad. Nedgang kan også være fremgang. Og fremtiden er på mode. Ligesom væksten. Og poesien er i dén grad et væksthus. Et rum fyldt med alt dét, der ikke kan vokse i en kasse.”

I forbindelse med KBH Læser litteraturfestivalen var vi i går til Poetry Slam i Valby Kulturhus. Rikke H har været til Poetry Slam før, men Sara og jeg havde ikke – så vi vidste ikke rigtig, hvad vi skulle forvente.

De poetry slammere der deltog i går var:
Klara Nørrekær Lund
Majken Hummel Laugesen
Line Bjerre Sørensen
Thomas Thisted
David Rousing
Karsten Østergaard Nielsen

Peter Dyreborg var vært og gjorde et fantastisk job. Vi var underholdt hele vejen igennem og hans kritiske tilgang til ordet “vækst” var en humoristisk rød tråd igennem hele showet.
Et utroligt sjovt indslag var “10 ting du ikke vil høre din kæreste sige i sengen”. Peter Dyreborg tog en Lucky Luke og Valhalla tegneserie, slog op på en tilfældig side – og havde dermed fortsættelsen til “10 ting du ikke vil høre din kæreste sige…” Her får I lige dem, vi kan huske:

10 ting du ikke vil høre, din kæreste sige i sengen:
“Sådan behandler man ikke én der er bevidstløs.”
“Hvis pigen vil med, så skal hun da med.”
“Hvis den ikke ligger stille, så knuser jeg den med Mjølner.”
“Vent her, så henter jeg lige Daltonbrødrene.”
“Når du har suttet knoglen ren, må du ikke brække den.”

Alle seks slammere skulle slamme om “vækst”, hvilket de vidst ikke havde været alt for begejstrede for. Deres mangel på begejstring kunne man ikke spotte, da de stod på scenen. De havde tolket ordet på vidt forskellige måder, hvilket bare gjorde eventet endnu mere spændende.
“Vækst” blev blandt andet fortolket med følgende emner: Donald Trump, død, stress, hæmorider, tid, kærlighed, kapløb med tiden, forår, sygdom (psykisk og fysisk), facebook likes og folks forventninger.

Jeg var personligt mest vild med Klara og Karsten, men David (der vandt) fortjente det bestemt også! Hans vinder-slam “Min muslimhinde er tørret ind” var fuldstændig fantastisk!

Vi havde købt billetter i forvejen og gav derfor 50 kr. for billetten. Det var bestemt de 50 kr. værd. Det var en sjov og anderledes måde at bruge sin fredag aften på.

 

Hvis man har lyst holder Poetry Slam KBH en del arrangementer det næste stykke tid, i både Valby kulturhus og i Skuespilhuset.

  • Valby Kulturhus den 3. marts
  • Valby Kulturhus den 5. maj
  • Skuespilhuset den 11. marts
  • Skuespilhuset den 29. april

Man kan følge Poetry slam, samt se tidspunkter og events på www.PoetrySlamKBH.dk

Tagget i:

Rikke K

Svar