Tre to en – ny ungdomsserie

Tre to en – ny ungdomsserie

Forfattere: Kimmie Tiemroth og Katrine Juel

Udgivelsesdato: 3. april 2023

“Tre to en” er en ny ungdomsserie i tre bind. De første to bøger – “Lulu er nøgen” og “Olivia er perfekt” er allerede udkommet, mens tredje bog om Isa udkommer til efteråret.

Om “Lulu er nøgen”:

Lulu er 14 år og alt for almindelig. Hun står i skyggen af den seje veninde Olivia og kæmper med Isa om at være Olivias nummer et.
Da pigerne udfordres til at bade nøgne af nogle lækre drenge, de møder på stranden, tager Lulu udfordringen op.
Efterfølgende falder hendes verden sammen omkring hende, da historien om hendes nøgenbadning hurtigt udvikler sig til en historie om sex og om at være billig. Og da nøden er størst svigter veninderne hende, da de er bange for at blive trukket med ned.

Om “Olivia er perfekt”:

Olivia lever det perfekte teenageliv – hun er flot, hun er kæreste med Jonathan, hun er klassens dronning, og i sommerferien skal hun på dancecamp i Barcelona.

Glansbilledet af det perfekte liv krakelerer, da Jonathan slår op med hende, og hun overhører andre piger sige, at hun er for overvægtig til at kunne danse. Samtidig starter en ny pige i klassen, som overtager Olivias plads i toppen af hierarkiet. Olivia skal nu finde ud af rollen som klassens populære pige og ind i sin egen identitet, men det er svært, for veninderne Isa og Lulu har været nedprioriteret i lang tid, og de står ikke nødvendigvis klar til at gribe Olivia, når hun falder.

Begge historier er rigtig gode ungdomsbøger om det svære venskab, om at finde sig selv og hvile i sin egen identitet, om slutshaming, fatshaming, kønsroller og det svære liv på sociale medier. Både Lulu og Olivia kæmper med deres egen selvforståelse, og de bruger ufattelig megen energi på hele tiden at tænke på, hvad andre tænker om dem.

Forfatterne har i denne serie gjort deres forarbejde rigtig godt, og jeg kan genkende flere vendinger og udtryk, som mine udskolingselever også bruger. Det gør bøgerne troværdige, og som læser kan man ikke undgå at holde med de unge piger, selvom de også træffer nogle beslutninger, som man som voksen må ryste på hovedet af – men som man selv som ung nok også havde truffet. Det interessante er, at ligeså irriterende Olivia er i fortællingen om Lulu, ligeså ondt får man af hende i hendes egen fortælling.

Bøgerne er forholdsvis hurtigt læst, så selv de unge læsere, der ellers ikke kan overskue at kaste sig ud i en roman, kan være med her. Jeg er fan af bøgerne – og jeg glæder mig til sidste historie udkommer.

Mette

Bor i Kokkedal med min mand og mine to teenagere. Til dagligt underviser jeg udskolingsklasser i dansk og engelsk.

Relaterede indlæg

Dracula – genfortalt

Dracula – genfortalt

Malibu i flammer

Malibu i flammer

Svar