Omnias Hus

Omnias Hus

Velkommen til Gutkinds seneste skud på børnebogsstammen i form af billedbogen Omnias Hus. Det er en skøn bog om at favne hinandens forskelligheder.

Ti forskellige børn møder ét efter ét op hos Omnia. I Omnias hus er der både plads til den energiske, den stille, den triste og den fysisk udfordrede. Uanset hvad der gør, at børnene skiller sig ud fra mængden, kan det rummes hos bedstemorfiguren Omnia.

Bogen er på vers, hvilket giver en flydende, behagelig oplæsning, og den har klart potentialet til at kunne læres udenad i små bidder.

Som oplæser skal man dog lige styre sin dirrende stemme fra tid til anden. For mig knækkede den helt her:

“Det ottende barn hedder Aksel Emil.
Hans hjerte har pletter af savn.
Hans mor er alene, hans brødre er store.
Hans far er en sten med et navn.”

– Fra Omnias Hus

Følelserne kommer på rutschebanetur med de ti børn. Det var langt fra alle børnenes udfordringer som min 4-årige forstod. Men det er det smukke ved bogen. Jeg forestiller mig, at det vil være forskellige ting ved bogen, som vil tiltale forskellige børn. Nogle vil kunne kende sig selv eller deres kammerater i bogens karakterer, nogle vil nyde de farverige tegninger af det vidunderlige hus og nogle vil kunne starte en samtale om noget ukendt, som de måske ikke har mødt før.

Min 4-årige er vild med de farverige tegninger af Omnias hus, som bedst kan beskrives som Villa Villekulla og Vindelhuset i ét. Vi bruger lige så meget tid på at snakke om de fantastiske illustrationer, som vi gør på at tale om de forskellige børns personligheder og udseende.

Kæmpe anbefaling herfra!

Forfatter: Cecilie Eken
Illustrationer: Maren Tjelta Thu
Forlag: Gutkind
Udgivet: 11. april 2023

Sara

Svar