Ting, min søn skal vide om verden

Ting, min søn skal vide om verden

Det tog mig kun lidt over et døgn at læse denne finurlige bog, og det skal siges at jeg både var på arbejde og trænede samme dag.

Den er meget nem at læse samt gå til, og den er meget svær at slippe.

Jeg skrev for et par måneder siden om Hella Joofs Papmachéreglen, og lige sådan en bog er dette, men også til mænd, blandet med et nyfødt barn, og alle reaktioner og oplevelser der hører til de første stadier af det.

“Man kommer hjem og sidder og stirrer på dig, mens du sover, og undrer sig over, hvem der egentlig skal tage ansvaret for det her nu. For det kan umuligt være os. Jeg drikker juice direkte fra mælkekartonen, og din mor lægger aldrig dvd’erne tilbage i coveret”

Det er dog også en mand, der står bag, nemlig Fredrik Backman, som også har skrevet “En mand der hedder Ove”, som man kan læse anmeldelsen af længere nede på siden.

Og efter også at have læst denne bog, må jeg bare have fat i de to bøger, som han har skrevet imellem, nemlig “Britt-Marie var her” og “Min mormor hilser og siger undskyld”.

Bogen er, som titlen også antyder en guideline for ting, forældre gerne vil lære deres børn. Den er skrevet med en fantastisk potion humor, og blandet med sandheden. Bogen består af små kapitler med bl.a. overskrifter som:

“Hvad du skal vide om bevægelsesaktiverende toiletlamper”

“Hvad du skal vide om mandighed” og

“Hvad du skal vide om, hvorfor hende Felicias mor er sur på mig”

Hvilket bare gør en nysgerrig hver eneste gang man har sluttet et kapitel, og derfor lige må tage et til.

Da jeg var i gang med at læse bogen, fortalte jeg min kæreste at dette var lige en bog for ham, også selvom han ikke er den store læser.

Jeg begyndte sågar at læse højt fra den fra udvalgte passager, som passer perfekt ind i hans opfattelse af verden, og han blev grebet med det samme.

Det er klart en bog jeg vil anbefale til alle, der har den mindste interesse i at se verden fra et genialt hverdagsperspektiv, og som godt kan lide at smile under hele læsningen.

Forfatterens personlighed og begær til hans familie og ikke mindst kone er rørende.

Alt i alt en bog med noget på hjerte.

Bogens titel: “Ting, min søn skal vide om verden”

Forfatter: Fredrik Backman

Forlag: People’s Press

Antal sider: 176

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Anna O

Anna O

Svar