Anmeldelse af Svækling

Anmeldelse af Svækling

Biler, boksning og ballade! “Svækling” er en tankevækkende og autentisk skildring af livet.

I dag udkommer “Svækling” af Michael Enggaard. Bogen er Michaels første skønlitterære bog.

I Svækling møder vi Frank, en tidligere bokser, som nu er mekaniker og har sit eget værksted.
Franks far, Gerhard, der også er kendt i bokseverdenen, kommer ud for en ulykke og Frank overtager derfor et af hans projekter. Desværre overtager han også farens gæld og grundet dette, kommer han ud i en masse rod.

Samtidig møder vi Ellen, der er sygeplejerske. Hun kører rundt i Københavns området og hjælper de patienter, der er hjemme. Ellen og Gerhards veje mødes og de opdager forholdsvis hurtigt, at de har en ubehagelig ting til fælles… De finder også ud af, at de måske kan hjælpe hinanden igennem dette.

Det er en klassisk opbygning af historien om to skæbner, hvor vi i starten følger dem i hver deres kapitel og efterfølgende flettes historierne sammen. Jeg er personligt glad for den måde at bygge en historie op på.
Sproget i “Svækling” er letlæseligt og nemt at komme igennem og kapitlerne er passende længde.

Michael Enggaard er selv opvokset på Vestegnen og har boet 20 år på Vesterbro. Hans kendskab til begge bydele skinner helt klart gennem “Svækling” – man er ikke i tvivl, når man selv er vokset op i området.
Derudover er Michaels interesse for boksning heller ikke til at lægge skjul på. Det er tydeligt at han har en stor viden inden for området og det er som læser rigtig rart, når alt virker autentisk – lige fra personer, miljø til sproget.

Jeg vil give “Svækling” 4 ud af 6 skrivepenne. Det er en god, realistisk historie med personer man hurtigt holder af.

Titel: Svækling
Sider: 304
Forlag: Politiken
Første sætning: Frank bevilgede sig selv otte smøger om dagen, og han var lige rullet af Poul Kochs kone, da han greb sit etui på natbordet og tændte den første.

Tagget i:

Rikke K

Relaterede indlæg

Svar