Pigen under træet

Pigen under træet

Sara Blædel er tilbage med tiende bog i serien om Louise Rick. Jeg har ikke læst alle ti bøger, og har heller ikke læst den forrige bog, men man kan sagtens læse denne bog, uden at have læst hele serien. Sara Blædel har nemlig været dygtig til at skrive en bog, som kan stå alene og som ikke forklarer til døde (som så oftest sker).

Vi møder Louise Rick et meget rodet sted i sit liv. Hun er på orlov fra arbejdet som kriminalbetjent og er på den anden side af jorden, da hun pludselig modtager et forfærdeligt opkald fra Danmark. Hendes bror, Mikkel, har prøvet at begå selvmord, da hans kone pludselig har forladt ham alene med deres to børn. Louise skynder sig hjem, for at få styr på krisen i familien.
Louise får hurtigt meget svært ved at skille privatliv og arbejde ad, da hun hurtigt får mistanke om at Louise måske ikke har forladt Mikkel – men at der måske er sket hende noget…

Samtidig med alt det her sker, arbejder Louises kollegaer på en gammel sag, der pludselig er blevet aktuel igen. I 1995 forsvandt Susan, en 7. klasses pige, fra en lejrskole på Bornholm – og nu bliver hendes lig pludselig fundet i en klippesprække bag et træ. Da Louise opdager at Trine og Susan gik i klasse sammen – og at andre piger fra klassen begynder at forsvinde – er det meget svært for Louise ikke at prøve at opklare sagen.

Camilla, Louises veninde, er journalist og har gået i skole med pigerne, og hun er derfor også meget interesseret i at undersøge sagen. Camilla og Louise arbejder derfor sammen om at finde hoved og hale i 20 år gamle vidneforklaringer og interviews.

Politiken har været vanvittigt gode til at ‘tease’ denne bog. Først modtog jeg et klassebillede med røde, runde ringe rundt om nogle af pigerne på billedet. I samme kuvert lå også en masse biller. Krimi-elskeren i mig var ovenud begejstret, og jeg var klar til at opklare sagen.
Da jeg fik bogen, var der endnu engang biller i kuverten… Mine forventninger var meget høje!

Jeg er ret begejstret for bogen. Jeg synes Sara Blædel er en fantastisk krimiforfatter og bøgerne om Louise Rick er virkelig gode krimier.
Advarsel! Semi-spoiler…og-så-alligevel-slet-ikke: Den eneste negative kritik jeg har omkring bogen, er at jeg havde forventet en slemmere baggrundshistorie. Jeg vil ikke afsløre for meget, men jeg synes faktisk der blev bygget op til, at der er sket noget helt, helt forfærdeligt med Susan – her tænker jeg både på grunden til hun er i klippehulen og tiden mens hun er derinde – og det synes jeg måske ikke rigtig der gjorde. Det er meget svært at forklare, uden at spoile slutningen – men jeg skriver det lige så meget, for at man ikke bliver lidt skuffet, som jeg lidt gjorde. Jeg er måske også blevet skadet af alle de true crime bøger, serier og podcasts jeg har læst/lyttet til. Måske er jeg blevet skadet og kan ikke længere bliver chokeret over ‘almindelige’ krimier… Jeg håber dog ikke dette er tilfældet 😉

Nu skal det heller ikke lyde som om “Pigen under træet” er en dårlig bog – for det er det bestemt ikke. Det er en god krimi og jeg læste den på to dage – og nød hver side! Især delene hvor man hører om Susans tanker inde i klippesprækken.
“Pigen under træet” har alt det en god krimi skal have: Spænding, letforståelig og et mysterie, man ikke kan vente på skal blive afsløret.

Stor ros til Sara Blædel – for hun lader én vente i spændring til allersidste øjeblik. Jeg elsker når man læser de sidste kapitler vildt hurtigt, fordi man bare skal have svaret nu.
Så alt i alt er det en rigtig god krimi, som for min skyld godt kunne have været endnu mere nervepirrende eller uhyggelig.
Derfor får den 4 skrivepenne.

Forlag: Politikens forlag
Udgivelse: 15. november 2019
Sider: 320
Første sætning: “Grotten lå som en åbning i klippen.”

Hvis du vil lytte til bogen som lydbog, men ikke har en lydbogstjeneste, kan du kigge på gratislydbog.dk – her kan du nemt skabe dig et overblik over de forskellige tjenester og eventuelle tilbud/kampagner

Rikke K

Relaterede indlæg

Promise boys

Promise boys

Et godt nyt år

Et godt nyt år

Svar