Mød Michael Enggaard

Mød Michael Enggaard

Michael Enggaard er forfatteren bag “Svækling”, som tidligere er blevet anmeldt her. Han har udgivet en bog tidligere, nemlig “Kessler” hvor bokseren Mikkel Kessler selv er med en smule. Efter arbejdet og udgivelsen med “Kessler”, ville han gerne skrive en roman, hvor han kunne skrive og opfinde lige hvad han selv ville. Han kunne godt tænke sig at dramatisere hverdagen i sin bog, og skrive om det helt almindelige som mennesker gennemgår, og med hans tanker kredsende omkring sorg og det at man ikke kan se på et andet menneske hvor meget sorg det indeholder ved umiddelbart bare at kigge på det, blev denne roman “Svækling” sat i gang.
Han håber at andre kan finde svar i hans nye bog, og han håber den siger andre mennesker noget. I grove træk handler bogen om en mand, der hedder Frank, der er autolakerer, som har et problematisk forhold til faderen, og en kvinde, der hedder Ellen, der er sygeplejerske der tager på hjemmebesøg på Vesterbro. Hun har engang mistet et barn, og hendes problem er, at hun ikke har bearbejdet sorgen fra dette.

Michael Enggaard fortæller at bogen er skrevet til folk, der gerne vil udvikle sig eller har noget i deres liv, som ikke helt er som det skal være og som de måske skal revidere, og det håber han at denne bog kan hjælpe lidt med.
Han vil gerne skrive en ny bog på et tidspunkt, og han kan godt lide at skrive om mennesker med flere dimensioner. Han har prøvet at lave drama og morsomhed, men stadig skrevet det som en ægte historie kunne se ud, og håber på den måde at have ramt en masse aspekter af livet.

Arbejdsproces:
Arbejdsprocessen kan beskrives som: Anstrengt. Han havde lavet en start på bogen, og tog 2 måneders orlov fra avisen. Her fik han skrevet 90 sider.
Han fik lavet en kontrakt efter de 90 sider og fik lidt penge ud af det, som har brugte på at holde orlov igen. Han endte med at bruge tre gange to måneder til at skrive bogen. Det er vigtigt bare at skrive løs, mener Michael Enggaard, og så pludselig får du en sætning du er glad for og på den måde skrev han. Han plejer bare at skrive løs, og så er han en hård kritiker herefter og tænker på modtagerne. Han viser heller ikke processkrivningen til for mange, da han mener at det mister sin uskyld så. Han var og er bange for kritikerne, og hvordan denne bog ville blive modtaget, men på den anden side mener han selv at bogen er som den skal være.

Miljøet i bogen har omdrejningspunkt på Vesterbro, som han kender rigtig godt. Han syntes det var sjovt at skrive om Vesterbro som det ser ud i dag, og så har han tilsat lidt ekstra atmosfære.

Titlen:
Svækling, da alle personerne i bogen viser sig at have en svaghed og ikke er trådt i karakter. Titlen er samtidig lidt dobbelt, da alle er lidt sårbare.

Han er glad for de personer, som bogen indeholder, men den næste bog han skal skrive, skal dog ikke have nogle af personerne med, men være med et helt nyt persongalleri.

Han er selv ret glad for at bogen klarer The Bechdel Test:

1) Den skal mindst indeholde to kvinder

2) Disse to kvinder skal snakke med hinanden

3) Om andet end mænd

 

P.S. Jeg (Rikke H) er også gået i gang med at læse bogen, da snakket med Michael Enggaard var meget inspirerende, og fordi bogen foregår på Vesterbro hvor jeg selv bor.

Vi fik også et par hurtige glimt af Michael Enggaard på Bogforum hvor han snakkede om bogen “Svækling”.

Rikke H

Jeg er 25 år, og bor med min kæreste på Vesterbro i København. Jeg er folkeskolelærer på 3.år på en skole i Brønshøj.

Relaterede indlæg

Krigens logik

Krigens logik

Svar