An Ember in the Ashes

An Ember in the Ashes

 

Endnu en gang har jeg ladet mig suge ind i en ny fantasyverden, og jeg blev bestemt ikke skuffet. Jeg må (til stor sorg for min pengepung) indrømme, at jeg allerede er gået i gang med næste bog i serien, “A Torch Against the Night”.

I “An Ember in the Ashes” møder vi Laia, som allerede i løbet af det første kapitel mister hele sin familie. Laia søger hjælp hos Oprørsbevægelsen for at redde sin storebror, som er fængslet for forrædderi.
Hun indgår en aftale: De vil redde hendes bror, hvis hun sælger sig selv som slave, og spionerer for dem på det frygtede militærakademi Blackcliff.
På Blackcliff møder vi den anden fortæller, Elias. Han er under oplæring som “Mask”, de frygtede krigere, der iført sølvmasker spreder død og ødelæggelse i hele riget. Elias hader at være “Mask”, og planlægger sin flugt, da uventede begivenheder får ham til at sætte sine planer på pause.

Vi er her havnet i en verden, der minder om oldtidens Rom, hvor mennesker ikke er lige.
Laia er Scholar – en gruppe af mennesker, der efter en stor krig lever undertrykt af Martials. Scolars er fattige og ender ofte som slaver.
Elias er Martial, som er den brutale overklasse i “The Martial Empire”. Martials er fokuserede på magt og militær, og det er derfor en stor ære, at blive optaget som Mask i deres elitehær.

Denne ørkenverden, hvor mennesker er opdelt i A og B, giver grobund for en fantastisk historie, hvor man med sikkerhed får brugt hele følelsesregisteret. Hovedpersonerne er begge i tyverne, hvilket gør, at flere af temaerne er mere voksne end i de fleste andre YA romaner. Begge hovedpersonerne tiltaler mig. Både den hårdhudede Elias, som hele sit liv har gjort ting, som han fortryder, og den skræmte Laia, der gang på gang overvinder sin egen frygt i håbet om at kunne redde sin bror.
Jeg læste bogen i løbet af to dage, fordi jeg simpelthen ikke kunne lægge den fra mig igen, og har nu meget store forventninger til de næste bøger i serien.

Hvis det var action du gik efter, så vil du ikke gå forgæves hos “An Ember in the Ashes”. Som dette citat fra Elias tydeligt viser, så er kamp en uundgåelig del af hans liv: “The field of battle is my temple. The swordpoint is my priest. The dance of death is my prayer. The killing blow is my release.”

Forfatter: Sabaa Tahir

Originaltitel: An Ember in the Ashes

Læst på: Engelsk

Første sætninger: “My brother reaches home in the dark hours before dawn, when even ghosts take their rest. He smells of steal and coal and forge. He smells of the enemy”

Sara

Relaterede indlæg

Fourth Wing

Fourth Wing

Promise boys

Promise boys

Svar