Atlas six – initiativet

Atlas six – initiativet

Forfatter: Olivie Blake

Udgivelsesdato: 17.11 2022

Første sætning: “Måske er de fortærskede, alle verdens referencer til Biblioteket i Alexandria”

Hvis man bevæger sig blot en smule rundt på de sociale medier, så har man ikke kunnet undgå at støde på Booktok fænomenet “Atlas six”. Den populære fantasyroman er dukket op af flere omgange i mit feed, og jeg var derfor nysgerrig på at se, om bogen virkelig var så god, som den blev hypet op til at være.

I bogen møder vi seks unge mennesker med magiske evner. Libby Rhodes og Nico de Varone kan kontrollere den fysiske verden, men ikke den ild, der brænder imellem dem; Reina Mori betvinger naturen og taler selve livets sprog; Parisa Kamali er tankelæser og mestrer forførelsens kunst; Tristan Caine er søn af en mafiaboss og besidder evnen til at læse universets hemmeligheder; og Callum Nova er en smuk, arrogant og velstående manipulator, som har magten til at forårsage jordens undergang.

Den unge gruppe af magikere bliver på tur opsøgt af Atlas fra det Alexandrinske Selskab, som er en berygtet, ældgammel orden, hvori verdens mest magtfulde magikere, der har svoret at beskytte antikkens hemmeligheder, sidder. Atlas tilbyder de seks unge magikere at kæmpe om en plads i selskabet, men først sent går det op for gruppen, at der kun er plads til fem af dem, og at den sidste i gruppen skal elimineres. Nu starter et spil om magt, magi, sex, intriger og tankelist for at få en plads i selskabet og for at undgå elimenering.

Selvom præsentationen af bogen lægger op til et brag af en hæsblæsende kamp med masser af action, så er der ikke megen action at spore. Romanen er drevet af fortællingen om de seks personer og de indre kampe, de hver især kæmper.

Til tider syntes jeg, at romanen blev lidt tung at læse, men jo længere man kommer ind i historien, jo flere hemmeligheder og løgne kommer der frem. Jeg blev grebet af fortællingen, og især i den sidste del, hvor der var et plottwist, som jeg på ingen måde havde forudset, havde jeg svært ved at lægge bogen fra mig.

Mette

Bor i Kokkedal med min mand og mine to teenagere. Til dagligt underviser jeg udskolingsklasser i dansk og engelsk.

Relaterede indlæg

Du er her

Du er her

Svar