Are you watching?

Are you watching?

YA-thriller med krimitwist.

Sikke en forside! Selvom jeg ikke er ret meget til krimi- og thrillergenren, så måtte jeg alligevel give mig i kast med denne.

Handling:
Jessicas mor blev myrdet for ti år siden som det første offer for seriemorderen Skaden. Nu er Jess blevet udvalgt til hver mandag at vise sit liv gennem en youtubekanal i form af en dokumentar i “real-time”.
Jess har et særligt mål med udsendelsen. Hun vil skabe fornyet opmærksomhed om sin mors uopklarede sag og lokke sin mors morder ud af skyggerne. Hun bliver hurtigt klar over, at Skaden kigger med.

Bogen behandler temaer som sorg, retfærdighed, hævn og venskab. Især portrætteringen af faderens reaktion på moderens død, skærer dybt i hjertet.
Persongalleriet er realistisk og afvekslende. Der bliver naturligvis brugt en del tid på Jessicas følelser (eller mangel på samme), og det gør at man lærer hende godt at kende som hovedperson.

Historien er forholdsvis let læst og har et godt tempo, som egner sig fint til lidt yngre læsere, der gerne vil have højere tempo og spænding uden at gå på kompromis med det realistiske og hverdagsnære. Kapitlerne er ultra korte (2-4 sider).
Spændingen og mystikken holder fint historien igennem og jeg var underholdt fra start til slut. Jeg må dog indrømme, at der var dele af plottet, jeg fandt en anelse urealistisk (Jess er praktisk taget ikke bange for den mand, der har myrdet hendes mor), men hvis man køber præmissen om en dumdristig teenager, der jager sin mors morder, så er det en rigtig spændende fortælling.

Citat fra bogen:
“Hvis du ser med…,” siger jeg og dæmper min vejrtrækning for at berolige mig selv, inden jeg går videre. “Hvis monsteret, der slog min mor ihjel, ser med her, så skal du vide, at du ikke knækkede mig. Du skabte mig. Og hvis ingen andre kan stoppe dig, så gør jeg det”

Læst på dansk. Oversat fra engelsk.
Forfatter: Vincent Ralph
Politikens Forlag
390 sider
Anbefales fra 13 år.

Rettighederne til bogen er solgt, og en serie er undervejs.

Sara

Relaterede indlæg

Dracula – genfortalt

Dracula – genfortalt

Malibu i flammer

Malibu i flammer

Svar