Anmeldelse af “Tro, Håb og Gorgonzola”

Anmeldelse af “Tro, Håb og Gorgonzola”

Som dansklærer i en 3. klasse, er jeg så heldig at læse en masse skønne børnebøger foran det bedste (og mest kritiske) publikum! Den seneste roman vi har læst, er “Tro, Håb og Gorgonzola” af Lars Daneskov.

Anton er en typisk dansk dreng, som bor alene med sin mor. “Mor” har en oste- og delikatesse butik og derfor lugter hun altid af ost. Hun er alene med Anton og en dag, da de to ser deres ugentlige afsnit af “Tro, håb og amore”, fortæller hun Anton, at hun ønsker sig en mand præcis som Don Amore.
Dette får Anton til at tænke – og han fortæller veninden Molly om situationen. De laver en plan. De skal finde en mand til Antons mor… En mand med lange arme, så han kan nå de øverste oste i butikken.

Jeg læste historien højt for 9-10 årige og de elskede den. De sproglige finurligheder gør den underholdende – både for lytter og oplæser. Der bliver virkelig leget med sproget. Både voksne og børn griner af de voksne personer i historien og kan nemt relatere sig til Anton.
Historien om en dreng, uden en far, der leder efter en mand til mor, kender børnene fra en del film og andre historier. Dette kan resultere i, at historien bliver uinteressant og forudsigelig – men humoren og det underholdende sprog, redder den. Det er ikke sidste gang, jeg læser denne bog højt!

Jeg giver derfor “Tro, håb og Gorgonzola”:

Forfatter: Lars Daneskov

Originalsprog: Dansk

Læst på: Dansk

Illustrationer: Pernille Lykkegård

Første sætning: “Historien her handler en hel del om ost.”

Rikke K

Relaterede indlæg

Svar