Anmeldelse af “Einsteins sidste teori”

Anmeldelse af “Einsteins sidste teori”

Jeg fik “Einsteins sidste teori” i julegave i 2012. Det var ikke en bog jeg havde ønsket mig og jeg havde aldrig hørt om hverken den eller forfatteren. Jeg har altid været til krimier og da jeg læste at New York Times skrev “Denne bog minder om Da Vinci Mysteriet”, kunne jeg ikke lade være, at skrue mine forventninger helt op…

David Scott er hovedpersonen i denne krimi. Hans gamle professor ligger på hospitalet og David Scott møder op, da han hører at professoren er blevet overfaldet. Lige inden professoren dør, når han at hviske ordene “Teorien om alting” i Davids øre – og inden David ser sig om, er han på flugt fra FBI.

“Einsteins sidste teori” indfriede alle mine forventninger. Jeg var fanget fra første sekund og lagde ikke bogen fra mig – af egen fri vilje. Jeg er på ingen måde interesseret i fysik, men Mark Alpert kan et eller andet med sit sprog. Mark Alpert kan forklare teorier så almindelige mennesker kan forstå dem – hvilket pudsigt nok også er hans job på tidsskriftet “Scientific American”.
Kombinationen af dette og hans spændende sprogbrug, gør at man glemmer, man ikke interesserede sig for fysik før denne bog. Man bliver fuldstændig fanget af historien!

Jeg skal have læst flere bøger af Mark Alpert – det er helt sikkert! (Og måske også genlæse “Einsteins sidste teori” igen.)

Derfor giver jeg “Einsteins sidste teori”:

Forfatter: Mark Alpert

Originaltitel: Final Theory

Læst på: Dansk

Første sætning: “Hans Walther Kleinman, en af vor tids største teoretiske fysikere, var ved at drukne i sit badekar.”

Tagget i:

Rikke K

Relaterede indlæg

Promise boys

Promise boys

Et godt nyt år

Et godt nyt år

Svar