90 huller i himlen

90 huller i himlen

Forfatter: Jennifer Clement
Forlag: Hr. Ferdinand
Sider: 272
Første sætning: “Min mor var en kop sukker.”

Fjortenårige Pearl bor på forsædet af en gammel bil. Hendes mor Margot bor på bagsædet. Sammen overlever de på en kost bestående af Cheerios og insektspray, kærlighedssange og stjålne cigaretter. 

Livet i udkanten af en trailerpark i Florida er råt nok, som det er, men da pastor Rex sætter gang i sit Giv-Gud-Dine-Våben-initiativ, og Eli Redmond kommer til byen, vendes Pearls liv på hovedet. Eli begynder at besøge moderen på bagsædet, og Pearl tvinges ud i verdenen på den anden side af kølerhjelmen. 

Halvfems huller i himlen er en fortælling om familie, sammenhold og vold fortalt fra en klarsynet teenagers perspektiv. Igennem Pearls øjne blotlægges Amerikas brutale kærlighedsaffærer med håndvåben og dens smertefulde konsekvenser.

Bagsiden af bogen – Hr. Ferdinand.

Som forlaget skriver er “90 huller i himlen” en fortælling om familie, vold m.m. og det er en socialrealistisk roman, der giver et indblik i et USA man sjældent hører om. Man ved at det eksisterer, og har hørt om de hersens trailerparks, men jeg har aldrig fået et reelt indblik i, hvordan det er at leve sådan et sted.

Pearl og hendes mor er ikke den klassiske familie i en trailerpark (tror jeg). Mit umiddelbare indtryk er at dem der bor i trailerparks, ofte kommer fra trange kår og måske har boet der i flere generationer. Men Pearls mor, Margot, kommer fra en meget rig familie, og da hun bliver gravid som 17 årig, stikker hun af med Pearl. Hun tager kun få ting med fra sit tidligere liv, bl.a. en bil og nogle smykker.
De ender i en trailerpark, hvor de egentlig kun skal tilbringe et par døgn. Vi møder Pearl og Margot 14 år senere, hvor de stadig bor i bilen.

“90 huller i himlen” er en sørgelig, men smuk fortælling, om livet på samfundets bund. Hvis du er til socialrealistiske bøger, vil jeg anbefale denne. Den er heller ikke så lang, hvilket kan være meget rart engang imellem.
Bogen er delt op i tre dele. Den første del var klart den der fangede mig mest – det er her vi følger Pearl og Margot i trailerparken.
Jennifer Clement skriver virkelig godt og på trods af de alvorlige emner, er det en nem bog at læse.

Jeg giver “90 huller i himlen” 3 skrivepenne. Den første del af bogen ville jeg give 4, men da der er tre dele, ender jeg på 3 skrivepenne.

Rikke K

Relaterede indlæg

Jeg var betjenten

Jeg var betjenten

Rødvin og memoirer

Rødvin og memoirer

Svar