Snow like Ashes

Snow like Ashes

Bogen bliver på Amazon.com sammenlignet med serier som “Game of Thrones”,” An Ember in the Ashes” og “A Court of Thorns and Roses”, og det er ikke uden årsag.

 

Bogen starter 16 år efter at hele landet “Winter” er blevet voldeligt overtaget af landet “Spring”.

En lille gruppe af indbyggere – såkaldte Winterians – skjuler sig i landet “Summer”, mens resten af befolkningen er slavebundet og bragt til Spring som arbejdskraft.

I den lille gruppe af frie Winterians finder vi Mather, som er arving til tronen i Winter, og som bærer hele sit folks håb om frihed på sine unge skuldre.

Vi finder også pigen Meira, der blev fundet som forældreløst spædbarn under slaget om Winter. Meira træner hårdt for at blive kriger, og for at støtte Mather – som hun er hemmeligt forelsket i – på sin vej tilbage til Winters trone.

Da Meira hører om en medaljon, som kan gendanne Winters magi, og måske befri Winters befolkning, vælger Meira selv at begive sig til Spring for at finde den.

Historien foregår i en verden, som er inddelt i fire “Season Kingdoms” og fire “Rythm Kingdoms”. Selve bogens verdensbillede er overbevisende – omend også en anelse clichéfyldt. Det er i begyndelsen svært at finde hoved og hale i de otte kongerigers forskellige befolkninger og vejrforhold, men netop derfor er clichéerne her velkomne. Eksempelvis er indbyggerne i Winter hvidhårede og blege, og deres hovedstad hedder Jannuari. Det hjælper jo lidt på hukommelsen, når navne og kendetegn er logiske.

Historien fortælles gennem både Meira og Mather, men Meira har mest taletid. Historien er forholdsvis letlæst (det er så her den adskiller sig markant fra “Game of Thrones”) og underholdende. Plottet er overbevisende, og jeg kunne personligt rigtig godt lide Meira som hovedperson.

 

Der findes yderligere to bøger i serien (“Frost like Night” og “Ice like Fire”), samt en prequel og en novelle, som foregår mellem bog 2 og 3. Efter sigende er forfatteren stadig i færd med at skrive den næste i rækken, men der er i skrivende stund ikke kommet nogen udgivelsesdato endnu. Efter at have læst de tre bøger, kan jeg varmt anbefale serien til den stakkels læser, som har læst “An Ember in the Ashes”, “A Court of Thorns and Roses” eller “Graceling”, og nu er desperat efter noget, der kan leve op til standarten.

 

Forfatter: Sara Raasch

Originaltitel: Snow like Ashes

Læst på: Engelsk

Første sætning: “BLOCK!”

Sara

Relaterede indlæg

Fourth Wing

Fourth Wing

Promise boys

Promise boys

Svar