Julen varer længe

Julen varer længe

Her et par måneder før jul, har jeg læst min første julebog. Jeg fik den tilsendt af Forlaget Alhambra for en måneds tid siden, og den var simpelthen så fint pakket ind. Lige siden har der været en lille smule julestemning gemt i mig 😉

Forfatter: Francesca Hornak
Sider: 429
Forlag: Forlaget Alhambra
Første “sætning”: Olivia ved godt, at det er dumt, det de laver. Hvis de bliver set, bliver de sendt hjem – og muligvis stillet for en domstol.”

Bag på bogen står således:

Det er jul, og for første gang i mange år er familien Birch samlet under ét tag. Selv Emma og Andrews ældste datter, der normalt er ude for at redde verden, er rejst hjem til familiehuset nord for London. Men Olivia er kun kommet, fordi hun var nødt til det. Efter flere måneder i epidemiramte Liberia er hun tvunget til at tilbringe juleugen i karantæne – sammen med sin familie.
I de næste syv dage bliver familien Birch afskåret fra omverdenen og tvunget ind i hinandens liv. Mens Olivia kæmper med sit kulturchok, har resten af familien deres at se til. Lillesøster Phoebe er travlt optaget af bryllupsplaner, men opfører hendes forlovede sig ikke lidt mærkeligt? Emma er fast besluttet på at skjule sin kræftdiagnose, og Andrew har netop modtaget en e-mail fra en voksen søn, han ikke anede noget om.
Snart begynder hemmelighederne at sive ud, og alle opdager, at de ikke ved helt så meget om deres familie, som de gik og troede. Det bliver en lang juleuge …
‘Julen varer længe …’ inviterer dig til jul hos en familie, der måske har endnu flere problemer end din egen. Det er en lun og charmerende, men også bidende roman om at lære sig selv og sine nærmeste bedre at kende, fortalt med humor, indsigt og masser af overraskelser i julesokken.

Som I kan læse jer til, varer julen virkelig længe for familien Birch i år – og hvor kan man bare godt sætte sig ind i det! Jeg elsker min familie, men hvis jeg var spærret inde med dem i en uge henover julen, ville jeg blive lettere sindssyg. Især hvis man har så mange hemmeligheder, som denne familie har.

Jeg kan virkelig anbefale denne bog, hvis du er til chick-lits. Den kan også sagtens læses, når man ikke er i julestemning – for den handler om så meget andet også: Kærlighed (og mangel på samme), familie (på godt og ondt), sygdom og venskab m.m.

Francesca Hornak er virkelig dygtig til at beskrive familierelationerne. Man kommer hurtigt til at holde af (næsten) hele persongalleriet og man lærer hurtigt personerne at kende uden alt for mange beskrivelser. Især forholdet mellem søskende Emma og Phoebe er fantastisk og realistisk. Som storesøster kunne jeg virkelig sætte mig ind i spændingerne mellem dem.
Jeg har ikke før læst noget af Francesca Hornak, men jeg har da virkelig fået øjnene op for hendes skrivestil.
Bogen er delt op i mange, korte kapitler. Man følger hovedpersonerne skiftevis i hvert kapitel – hvilket nogle gange kan virke rodet og irriterende. I denne bog virker det helt rigtigt!
Bogen er på over 400 sider og er derfor længere end de fleste chick-lits, men jeg kedede mig på intet tidspunkt. Før jeg havde set mig om var den læst.

“Juli varer længe” minder mig om en blanding af Bridget Jones og Love Actually.
Den er skøn, humoristisk og fanger en fra allerførste side.

 

Jeg giver “Julen varer længe” 5 skrivepenne:

Tagget i:

Rikke K

Relaterede indlæg

Bøger under træet

Bøger under træet

Ønskeliste til Jul 2017

Ønskeliste til Jul 2017

Svar