Heartstopper 4

Heartstopper 4

Forfatter: Alice Oseman

Udgivelsesdato: 12. august 2022

Første sætning: 10. august – er det for tidligt at sige det til Nick?

Vores yndlingsdrenge Charlie og Nick er tilbage i 4. bog i bestsellerserien “Heartstopper”. Siden parret sprang ud og offentliggjorde for hele årgangen i Paris, at de officielt er et par, er de kommet endnu tættere på hinanden. Charlie overvejer, hvordan han skal sige til Nick, at han elsker ham, og samtidig er der et andet element, der begynder at fylde mere og mere i hans liv – nemlig en spiseforstyrrelse. Nick kan ikke undgå at lægge mærke til, at Charlie ikke spiser og hele tiden kommer med undskyldninger for, hvorfor han springer måltider over, og til sidst fylder hans bekymring for meget til, at han selv kan håndtere det.

Alice Oseman tager i Heartstopper 4 fat på nogle alvorlige problematikker som spiseforstyrrelser, selvskade og psykisk helbred. På den måde adskiller Heartstopper 4 sig fra de andre bøger i serien, der i højere grad handler om den svære kærlighed og om at turde stå ved, at man skiller sig ud fra mængden. Heartstopper 4 føles på en måde tungere at komme igennem, da Charlies kamp for at acceptere sig selv og det traume, han har været udsat for tidligere, fylder meget i romanen – præcis som det bør gøre. Alice Oseman bruger nemlig mange sider på at slå fast, at man godt kan komme igennem en spiseforstyrrelse, men at kærlighed ikke kan klare det alene – som man ellers godt kan være tilbøjelig til at tro engang imellem, hvis man ser mange ungdomsfilm og -serier på Netflix.

Jeg holdt – igen i Heartstopper 4 – meget af Nicks mor. Hun er simpelthen vidunderlig, og ikke alene støtter hun Nick i hans personlige udvikling, hun er også den der siger til ham, at han ikke kan hjælpe Charlie alene. Hun opfordrer Nick til at sige til Charlie, at han skal fortælle sin forældre om sin spiseforstyrrelse, og det er en rørende scene, da de alle fire sidder i sofaen, og Charlie fortæller.

Layoutet er fortsat eksperimenterende med Alice Osemans karakteristiske streg, og flere steder er der sat fagtekster fra nettet om spiseforstyrrelser ind.

Heartstopper 4 er en dejlig, livsbekræftende graphic novel, som er lige så sød og skøn som de tre andre i serien. Jeg var dog ret vild med, at forfatteren bruger sin platform til at sætte fokus på seriøst udfordringer hos unge.

Mette

Bor i Kokkedal med min mand og mine to teenagere. Til dagligt underviser jeg udskolingsklasser i dansk og engelsk.

Relaterede indlæg

Du er her

Du er her

Svar